Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Útoky pokračujú: Matovič v priamom prenose označil novinára televízie JOJ za odpad brandže

Vo štvrtkovej politickej relácii televízie JOJ Na hrane sa dala atmosféra krájať.

03.03.2023 11:31
Igor Matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič
debata (51)
zuzana martináková, ta3, Čítajte rozhovor Čelíme nenávistným atakom. Dali nám 168 hodín na vyhodenie moderátorov, hovorí šéfka spravodajstva ta3

Pozvanie do štúdia moderátorky Jany Krescanko Dibákovej prijal predseda hnutia OĽANO Igor Matovič a poslanec Hlasu Erik Tomáš. Už táto zostava napovedala, že sa blíži mimoriadne vyostrená debata. Matovič nezostal nič dlžný svojej výbušnej povesti. Poslancovi Tomášovi priniesol do štúdia liter mlieka, aby mu oznámil, koľko stojí mlieko v obchode. Toto bolo pokračovanie hádky z relácie Na telo, kde Erik Tomáš nevedel odpovedať na otázku, koľko stojí mlieko. Jeho odpoveď znela – 4 eurá. Matovič mu vo štvrtok pripomenul tento jeho prešľap, ktorý sa stal námetom pre internetovú satiru. Nešetril sarkazmom a podčiarkol, že mlieko stojí 69 centov, keď je v akcii.

marta jančkárová, Čítajte aj Jančkárová z RTVS: Som pod ochranou polície. Verím, že všetko zabrzdíme, kým je ešte čas

Poslanec Tomáš „darček“ od Matovič neprijal. Diskusia na Jojke bola vyhrotená, rovnako ako politická situácia na Slovensku posledné roky.

Napokon sa diskusia výrazne zvrtla a Matovič pokračoval v útokoch na novinárov, pričom svojimi názormi plní svoj profil na sociálnej sieti. Ako napísal, sú novinári, ktorí pravdu hľadajú a tí, ktorí svoju „pravdu“ vytvárajú. Tí druhí podľa neho za posledné tri roky páchajú na dôvere ľudí v klasické médiá mimoriadne škody, pretože čitatelia odchádzajú k alternatívnym médiám, veria hoaxom a konšpiráciám, čo je základom úspechu vzkriesenia Fica a Pellegriniho. V ďalšom statuse k tejto téme dnes nazval jedného novinára „dilino“ a ďalšiu novinárku „trúba“.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Ďalší útok na politickú reláciu: Markíza hovorí o organizovanom pokuse manipulovania hlasovania

Igor Matovič verbálne útočil na novinárov už mnohokrát, napríklad 20. septembra 2022 v parlamente povedal, že „za päťstovku si dnes viete na mesiac prenajať novinára, ktorý o vás bude dobre písať“, prirovnával ich dokonca k hitlerovským novinárom. Jeho vyjadrenia kritizovalo sedem medzinárodných novinárskych organizácií a označilo ich za neprijateľné útoky na nezávislú žurnalistiku. Vo svojej rétorike na adresu novinárov pokračoval Matovič 13. októbra, keď na sociálnej sieti napísal, že bude „dávať skorumpovaných novinárov rad radom dole“.

V súvislosti s vyhrotenou situáciou okolo vyhrážania sa moderátorke RTVS, jeho konanie určite neprinesie upokojenie situácie. Matovič si posledné dni vymieňal ostré názory s komentátorom Arpádom Soltészom.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza sa bude čoskoro rozširovať: Diváci dostanú novú slovenskú televíziu!

Matovič sa pustil vo vysielaní Jojky do ich novinára, keď reagoval na jeho status a obvinil ho, že vetu „dobrý novinár je mŕtvy novinár“ mu vložil neprávom a nikdy niečo také nevyslovil. Nazval Soltésza zlým človekom, hanbou novinárskej obce, že sa skrýva za odkaz Jána Kuciaka a svoje vyhlásenie zakončil, že je odpadom novinárskej brandže.

Soltész na štvrtkovú reláciu reagoval slovami: „Kým mi Igor Matovič primitívne nadáva, je to tá najlepšia spätná väzba, akú môžem dostať.“

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Igor Matovič #Na hrane