Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Blaha sa obul do známeho moderátora Markízy. Spochybňuje získanie jeho vysokoškolského titulu

Poslanec Smeru moderátora vyzýva, aby odišiel z verejného života.

29.11.2022 09:30
fico blaha Foto: ,
Robert Fico a Luboš Blaha počas protestného zhromaždenia Povedzme nie vojnovým štváčom vo vláde, ktorý organizovala strana Smer a na vojenskom pamätníku Slavín. 10. apríl 2022
debata (63)

„Michal Kovačič z Markízy nikdy nemal dostať vysokoškolský titul. Včera som sa dostal k jeho diplomovej práci a ešte teraz som v šoku,“ píše poslanec Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti Telegram, kam sa presťahoval po definitívnom zablokovaní účtu na Facebooku.

„To aj Matovič si dal na svojom plagiáte viac záležať ako Kovačič na svojej diplomovke. Sami sa presvedčte… Pán Kovačič, ospravedlňte sa a odíďte z verejného života. Nejde o nič osobné. Toto je jednoducho strašná hanba,“ dodáva Blaha.

fico Čítajte aj Reakcia na kauzu Fica v RTVS: Snemy nevysielame, v TA3 a JOJ 24 tvoríme vlastné reportáže

Ľuboš Blaha bol opakovane kritizovaný za šírenie hoaxov, konšpiračných teórii a proruských dezinformácií prostredníctvom statusov na Facebooku a po prehratom súde s prezidentkou Čaputovou musel upraviť svoje lživé príspevky o hlave štátu. Sociálna sieť mu viackrát dočasne obmedzila účet a napokon ho v júni tohto roka natrvalo zablokovala za opakované porušovanie pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, podnecovania k násiliu a šírenia dezinformácií o covide-19.

Blahova stránka na Facebooku mala vyše 174-tisíc sledovateľov. Po zablokovaní sa politik presťahoval na ruskú sociálnu sieť Telegram, ktorá je útočiskom pre slovenské dezinformačné weby, najmä ich tvrdého jadra.

Moderátor Michal Kovačič sa k obvineniam poslanca Smeru-SD nevyjadruje a na naše otázky zatiaľ neodpovedal.

Podozreniam v súvislosti so získaním svojich vysokoškolských titulov čelili aj viacerí politici. Diplomová práca bývalého ministra školstva Branislava Gröhlinga obhájená na Bratislavskej vysokej škole práva, bola označená za „kompilát s prvkami plagiátu“. Minister financií Igor Matovič dokonca sám priznal, že diplomovú prácu mu napísala kamarátka.

Predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý absolvoval štúdium na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici ako takmer 50 ročný, vo svojej diplomovej práci rovnako skopíroval cudzie texty. V minulosti čelil kauze okolo svojej rigoróznej práce aj bývalý predseda parlamentu Andrej Danko. Ani jeden z politikov sa svojho vysokoškolského titulu nevzdal.

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Blaha #Michal Kovačič