Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rocková hudba sa po roku vracia do éteru. Začína vysielať Rádio ROCK

Prinesie rockové hity od 80. rokov po súčasnosť, moderátorov Tomaggia a Sifona a nezameniteľný hlas Roba Rotha.

26.09.2022 11:09
Rádio ROCK štúdio Foto:
Štúdio Rádia Rock.
debata (3)

Na tradíciu zaniknutého rádia Anténa Rock nadväzuje nové rádio Rock, ktoré začne vysielať už v pondelok 3. októbra. Tri dni pred oficiálnym štartom sa na frekvenciách rádia spustí originálne odpočítavanie – zaznie 1000 rockových hitov. Prvý deň vysielania sľubuje plno prekvapení a hostí naživo v štúdiu.

Seriály Čítajte aj Jesenná sezóna sa naplno rozbieha. Seriály zatiaľ nemajú takú sledovanosť ako na jar

Rádio Rock spúšťa spoločnosť Bauer Media Audio Slovakia, ktorá má v portfóliu rádiá Expres, Melody (predtým Jemné) a Europa 2. Nové rádio Rock však bude mať menšie pokrytie, ako mala pôvodná Anténa Rock. Zatiaľ má pridelené frekvencie v Bratislave a Trenčíne, prostredníctvom digitálneho vysielania DAB+ pokryje polovicu Slovenska a samozrejmosťou bude online stream na www.radiorock.sk.

„Tešíme sa na to, bude to úspešné naplnenie našej snahy o návrat rockového rádia do éteru. Tvorí ho skúsený tím, ktorý sa môže oprieť o silné zázemie spoločnosti Bauer Media Audio Slovakia. Rádio Rock perfektne zapadne do portfólia našich staníc a zároveň bude významným obohatením slovenského éteru,“ hovorí programový riaditeľ spoločnosti Rasťo Bečaver.

Štúdio Rádia Rock. Foto: Bauer Media Audio Slovakia
Štúdio Rádia Rock. Štúdio Rádia Rock.

Rádio Rock prinesie najväčšie rockové hity od 80. rokov po súčasnosť, populárnych moderátorov Tomaggia a Sifona a nezameniteľný hlas Roba Rotha. Herec bude nielen hlasom rádia, ale predstaví sa aj v úlohe moderátora od pondelka do piatka vždy od 13:00 do 14:00.

Vysielanie odštartuje každý pracovný deň o 6.00 hod. ranná show s Tomášom Kadlecom „Tomaggiom“ a Ľubou Tomášikovou, ktorá potrvá až do 10.00 hod. Popoludňajšie vysielanie od 14.00 do 17.00 hod. bude patriť Matejovi Mervartovi známemu pod prezývkou Sifon.

„Vo večerných časoch dostanú v Rádiu ROCK priestor relácie venované špecifickým žánrom a rôznym obdobiam domácej aj svetovej rockovej hudby. V programe počas pracovných dní nebudú chýbať najnovšie správy, počasie a dopravný servis. V rannej show v polhodinových intervaloch a počas dňa každú hodinu,“ dodáva Rasťo Bečaver.

Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Anténa Rock ukončila svoje vysielanie v septembri minulého roka po tom, ako vysielateľ GES Slovakia predal štyri rádiá zo svojho portfólia. Rádiá Europa 2 a Jemné (teraz Melody) prevzala spoločnosť Bauer Media Audio Slovakia a rádio Vlna spoločnosť Fun Media Group. Štvrté rádio Anténa Rock nenašlo nového majiteľa a jeho vysielanie bolo ukončené.

Uvoľnilo sa tak 19 frekvencií, na ktorých rádio vysielalo. O 15 frekvencií prejavila záujem už spomenutá spoločnosť Bauer Media Audio Slovakia, ktorá ich chce využiť na rozšírenie pokrytia svojich troch rádií a tiež pre novú programovú službu Rock.

Štúdio Rádia Rock. Foto: Bauer Media Audio Slovakia
logo Rádia Rock Štúdio Rádia Rock.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rádio Rock