Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takéto invektívy na novinárov tu dlho neboli. Matovič na sociálnych sieťach opäť útočí

Terčom lídra OĽaNO sa stal komentár šéfredaktora Denníka N.

12.09.2022 20:09
Igor Matovič Foto: ,
Podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič (OĽaNO).
SR Bratislava Parlament NRSR Schôdza tabák Čítajte aj Večná škoda! Romana Tabák nedorazila do televízie, slovenský internet sa trhá od smiechu

Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný uverejnil dnes poobede komentár s titulkom „Koľko Žilinkov ešte Matovič prehliadne?“, v ktorom predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča konfrontuje s predvolebnými sľubmi, že bude bojovať s korupciou a mafiou.

V komentári oceňuje, že „polícia a špeciálna prokuratúra majú skutočne rozviazané ruky“ a tiež zahraničnú politiku vlády, „ čo je v čase ruskej vojny proti Ukrajine ešte cennejšie ako zvyčajne“.

Igor Matovič Čítajte aj Politika na Slovensku: Kríza sa rieši online, takto "komunikuje" Matovič, Heger a Sulík

Nasleduje však kritika ministra financií, ktorý podľa Kostolného pomáha Ficovej zločineckej skupine tým, že „neustále bojuje vo svojich nezmyselných osobných vojnách, stále dokola si vyrába nových a nových nepriateľov, presadzuje veci, ktoré sú hlúpe a nakoniec aj neuskutočniteľné. Potom mu nezostáva čas na reálnu politiku a nudnú prácu aj v kľúčovej agende jeho politického bytia“. Ako dôkaz svojho tvrdenia uvádza tri zlomové momenty.

Komentár nenechal Igora Matoviča chladným a len po necelých dvoch hodinách od zverejnenia zareagoval na facebooku dlhým statusom, v ktorom nevyberaným spôsobom útočí na šéfredaktora Denníka N.

Igor Matovič Čítajte aj Matovič nesklamal! Opäť "obšťastnil" ľud statusom voči SaS. Takto sa končí štvorkoalícia

Už úvod naznačuje, že „Denník N(enávisť)“ nemá líder OĽaNO zaradený v priehradke prijateľných médií. Ďalej sa v statuse vymedzuje voči trom momentom, ktoré Kostolný uviedol v svojom komentári. Potiaľto by reakcia politika na kritiku zo strany médií bola s prižmúrením očí v poriadku.

V poriadku však nie sú osočovania a urážky, ktoré nasledujú a Matovič ich používa na obranu svojich skutkov a rozhodnutí. Tvrdenie, že „generálny prokurátor Žilinka je produkt nenávisti progresívcov z médií, prezidentského paláca a ministerstva spravodlivosti voči Danielovi Lipšicovi“, sa dá určite sformulovať aj bez podsúvania negatívnych emócií a „podlých úmyslov“ médiám, prezidentke či Lipšicovi.

A ako obranu voči výčitke o nedostatočnom boji s korupciou by vrcholový politik určite nemal používať, a to ani vo chvíľach, keď sa cíti neprávom osočený a nahnevaný, slová ako „progresívne fašistické praktiky“, „grcať zvratky manipulatívnych lží a podlostí“ či obvinenie, že Denník N „neváha legitimizovať tú najšpinavšiu slovenskú mafiu, ktorá nám Slovensko ukradla“.

Igor Matovič má „z tej zákernosti zimomriavky“. Čitatelia tiež.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič