Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Matovič nesklamal! Opäť "obšťastnil" ľud statusom voči SaS. Takto sa končí štvorkoalícia

Osobná nevraživosť vygradovala do "rozlúčkového" statusu Igora Matoviča voči strane SaS. Bude to koniec výlevov? Určite nie!

05.09.2022 16:44
Igor Matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič
debata (2)

Politický pat, ktorý Slovensko traumatizoval celé leto, je na svojom konci. Dohoda medzi stranami OĽaNO a SaS sa nenašla. Ministri za liberálov v pondelok položili svoje funkcie, odovzdali demisie a strana odchádza do opozície.

Aktuálne dianie o politickom pate čítajte v článku: Ministri SaS podali demisiu, Heger povedie menšinovú vládu a Matovič?

Slovensko po prvýkrát vo svojej histórii má menšinovú vládu. Tento politický formát u nás nemá obdobu a je otázne, či je možné za súčasných podmienok vládnuť do riadneho termínu parlamentných volieb. Vyzerá to tak, že menšinovému formátu, pochopiteľne, nikto neverí. „Nová“ trojkoalícia má v parlamente len 70 hlasov. Stratila väčšinu a nemôže presadzovať zákony v čase, keď sa nielen Slovensko, ale aj celá Európa rúti do totálnej hodnotovej, ale aj energetickej krízy, ktorej kraľuje rekordná inflácia a pomoc zo strany štátu voči obyvateľom a priemyslu je nulová.

Matovič Čítajte aj Matovič: O mojom zotrvaní na poste ministra rozhodlo hlasovanie cez WhatsApp

Všetko nasvedčuje tomu, že to aj tak zostane, keďže vláda nemá silu presadiť nič. Môže len kúriť a svietiť, prípadne sa dohodnúť na termíne predčasných parlamentných volieb, ktoré budú pre našu krajinu rozhodujúce pre ďalšiu budúcnosť a smerovanie krajiny.

Jaroslav Naď Čítajte aj Naď: Toto sa skončí predčasnými voľbami, vráti sa mafia s fašistami

Spor v koalícii trvá už niekoľko týždňov. SaS oznámila odchod z koalície, žiadala odstúpenie Matoviča z vlády, čo OĽaNO odmietlo. V deň, keď ministri SaS mali podať demisiu, prišlo OĽaNO na rokovanie vlády s opatreniami, ktoré ak SaS podporí, Matovič z vlády odíde. SaS povedala, že je ochotná o návrhoch rokovať, ale až keď odstúpi Matovič.

Česko Slovensko má talent, Tvoja tvár znie povedome Čítajte aj Súboj ťažiskových šou: Markíza zostala zaskočená, sledovanosť ju poriadne prekvapila

Okrem odkazovania si jedovatých odkazov počas tlačových konferencií sa už tradične politické hádky presunuli aj na sociálne siete. V tomto smere je súčasná vláda doslova priekopnícka a denne jednotliví predstavitelia „zásobujú“ už tak rozorvanú spoločnosť ďalšími konfliktmi a nenávisťou.

Opäť nesklamal minister financií Igor Matovič, ktorý na „rozlúčku“ s koaličným partnerom si neodpustil ďalší status na sociálnej sieti.

A týmito slovami sa končí štvorkoalícia, ktorá sa pasovala do úlohy vlády zmeny, ktorá odstráni korupciu a pozatvára olichargov a mafiu za mreže. A najmä, pomôže Slovákom k lepšiemu životu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Richard Sulík #Igor Matovič #vládna kríza 2022 #SASKA