Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vrchol vládnej krízy na internete: Slovensku nezostalo nič iné, len smiech cez slzy

Vládna kríza, ktorá deptá národ už niekoľko mesiacov a obrátky nabrala počas leta, sa chýli ku koncu. Aspoň to tak vyzerá. A politici? Tradične si posielajú odkazy cez sociálne siete.

31.08.2022 15:55
Eduard Heger / Jaroslav Naď / Natália Milanová / Foto: ,
Premiér Eduard Heger (uprostred) oznamuje, že Igor Matovič je ochotný odísť z vlády spolu s Richardom Sulíkom, ak SaS schváli vládne opatrenia na boj proti energetickej kríze, ktoré navrhuje OĽaNO.
debata (1)

Slovenské satirické stránky nezostali bez odozvy. Opäť zaplnili sociálne siete trefnými, hoci naozaj smutným pohľadom na slovenskú politiku, ktorá je založená len neustálom doťahovaní, vzájomnom urážaní a aktuálne aj posledným výkrikom – očividným vydieraním jedného koaličného partnera druhým. A slovenská realita? Nikto nechce ustúpiť. Matovič poslal Sulíkovi desať podmienok, ktoré, ak budú splnené, tak podá demisiu.

OĽaNO / Desatoro / Desať bodov / Čítajte aj Pozrite si desať podmienok, ktoré dal Matovič Sulíkovi

Minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík podal v stredu ráno demisiu. O návrhoch OĽaNO je SaS pripravená rokovať, ale až po odchode Igora Matoviča z vlády. Tu však nastáva problém. Pred zasadnutím kabinetu premiér Eduard Heger uviedol, že Matovič je síce ochotný odísť, ale podmienkou je, že SaS schváli opatrenia na pomoc ľuďom. Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s vládnou krízou prijala predsedu parlamentu Borisa Kollára a premiéra Hegera.

Aktuálny vývoj vyhroteného záveru koaličnej krízy sledujte v článku: Sulík podal demisiu, SaS je ochotná rokovať. Čo spraví Matovič?

Opäť sa potvrdilo to, že Slováci nestrácajú humor, ani v tých najťažších momentoch. Koniec-koncov, nič iné obyvateľom tejto krajiny momentálne ani nezostáva. Toto sú najlepšie memečká, ktoré sa prehnali slovenským internetom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #vládna kríza 2022