Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Politika na Slovensku: Kríza sa rieši online, takto "komunikuje" Matovič, Heger a Sulík

Nejeden Slovák by nad aktuálnou politickou situáciou povedal staré známe - posledný nech zhasne.

13.07.2022 08:30
Igor Matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO a minister financií Igor Matovič
debata

Je to už niekoľko dní, keď minister hospodárstva a predseda strany SaS Richard Sulík vypovedal koaličnú zmluvu. Naplnil tak dlhodobé sľuby o tom, že s ministrom financií a lídrom OĽANO Igorom Matovičom nechce a nevie viac spolupracovať. Ich konflikt naprieč trvaním súčasnej vlády pozná už každý (odmietanie účasti na koaličných radách, neustále osobné útoky na sociálnych sieťach a prostredníctvom médií, prijímanie zákonov s hlasmi opozície, ohrozovanie stability verejných financií, „rodinný“ balíček).

Foto: Facebook Richarda Sulíka
list sulik
Igor Matovič Čítajte aj Matovič zas perlí na internete: Noví nepriatelia a svojské oslavy megainvestície automobilky

Potenciálne riešenie sa však našlo. Podmienkou pokračovanie SaS vo vláde je odchod Matoviča z vlády. Ak sa tak nestane do 31. augusta, tak ministri za liberálov podajú demisiu a strana definitívne opustí koalíciu.

Foto: Facebook Igora Matoviča
tliachaniny
iveta, voyo, Čítajte aj Prieskum: Voyo je najznámejšou streamovacou službou na Slovensku, predstihlo aj gigantov

Scenárov na „pokračovanie“ je viac. Odchod SaS nutne neznamená koniec koalície, vláda by mohla pokračovať ako menšinová, čo pre mnohých odborníkov nie je cesta a je to len predlžovanie politickej agónie. Životnosť zostávajúcej trojkoalície by sa údajne predĺžila len o niekoľko mesiacov, kým by sa definitívne rozpadla a museli by nastúpiť predčasné voľby. Práve na ne burcuje opozícia. V prípade odchodu Matoviča z vlády, SaS by pokračovala. Sulík dokonca pripustil vlastný odchod z funkcie, ak by to pomohlo situácii.

Foto: Facebook Eduarda Hegera
list heger
boj o moc, Čítajte aj Nominácie na ceny Emmy: Streamovacie služby vládnu svetu, toto sú top seriálové hity

Našinci si už akosi zvykli, že súčasná garnitúra nerieši svoje problémy za zatvorenými dverami a pred ľud by následne predstúpila s riešením. O každom detaile a priepastných rozporoch vie už každý. Sulík poslal premiérovi Hegerovi otvorený list so žiadosťou na riešenie, ako inak, ocitol sa aj na sociálnych sieťach. Reakcia dotknutých? Matovič napísal status: Tliachaniny. Reagoval aj samotný premiér, ktorý sa rozpísal a neskrýval rozčarovanie nad ponúkaným riešením a aj to, že list si môže prečítať každý na Facebooku.

Foto: Facebook Eduarda Hegera
mafia

Táto situácia sa stala opäť rozbuškou pre ďalšie obviňovanie. Ako inak – na sociálnych sieťach. Vzájomne osočovanie vygradovalo do obvinení, že sa už začala predvolebná kampaň. Heger hovorí o mafii, ktorá je pred dverami a vyzýva SaS, aby spravila krok späť. Za zatvorenými dverami? Nie, na sociálnych sieťach!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #Richard Sulík #Igor Matovič #Eduard Heger