Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na mieste dočasnej autobusovej stanice budú nové byty. V Bratislave vyrastie ďalší významný projekt

Zanedbaná priemyselná zóna sa stala známou adresou a rozšíreným centrom Bratislavy.

06.06.2023 06:00
Nové Nivy, Chalupkova Foto:
Vizualizácia lokality Nové Nivy.
debata (1)

V bratislavskej zóne Chalupkova, v lokalite bývalej dočasnej autobusovej stanice oproti nákupnému centru Nivy, vyrastie nové polyfunkčné obytné územie. Spoločnosť Penta Real Estate Slovensko uzavrela akvizíciu pozemkov od spoločnosti HB Reavis.

sowa, sajfa, evelyn, Čítajte aj Televízne ankety na Slovensku sú v kóme: Jojka s totálnym diváckym prepadákom

Na území s rozlohou takmer tri hektáre medzi ulicami Mlynské nivy, Chalupkova a Košická vzniknú nové priestory pre bývanie, prácu aj občiansku vybavenosť. Územný plán určuje v tejto lokalite budúcu výstavbu pre bývanie a vybavenosť v pomere 70:30 v prospech občianskej vybavenosti. Momentálne sa na pozemku nachádzajú stavebné objekty, ktoré súviseli s prevádzkou dočasnej autobusovej stanice, čerpacou stanicou a umyvárkou pre autobusy.

Vizualizácia lokality Nové Nivy. Foto: HB Reavis
Nové Nivy, Chalupkova Vizualizácia lokality Nové Nivy.
nakupovanie Čítajte aj Nákupné centrá v Bratislave: Stali sa súčasťou životného štýlu a „lenivého“ trávenia voľného času

„V zóne Chalupkova máme ako developer za sebou realizáciu úspešného projektu SKY PARK. Som preto rád, že sa do lokality vraciame a prinesieme do bratislavského Starého Mesta opäť kvalitnú architektúru. Veľkú pridanú hodnotu bude mať určite aj odstránenie environmentálnej záťaže z bývalej rafinérie, ktorými je časť pozemku zasiahnutá a ktorá bude odstránená v súlade s platnými predpismi a technickými normami. Samotnú akvizíciu vnímam ako potvrdenie našej stratégie expanzie na bratislavskom realitnom trhu s cieľom prinášať obyvateľom hlavného mesta kvalitný development,“ "uviedol Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ Penta Real Estate Slovensko.

Vedma, Čítajte aj Takýto seriál ešte na Slovensku nebol: Zvládnu diváci žáner, ktorý je v zahraničí bežný?

Penta Real Estate plánuje na pozemkoch vybudovať projekt, ktorý bude kombináciou bývania a kancelárií. Presný koncept bude výsledkom medzinárodnej architektonickej súťaže, ktorú plánuje vyhlásiť v závere roka 2023. Výnimku bude tvoriť kancelárska budova na ulici Mlynské nivy, ktorá celý projekt odštartuje v horizonte jedného roka. Predpokladaný začiatok výstavby je naplánovaný v treťom kvartáli 2023.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #developerský projekt #zóna chalupkova #Penta Real Estate #Nové Nivy