Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nová Eurovea je pripravená na otvorenie. Gastrozóna v novej pasáži nemá na Slovensku obdobu

Pozrite si prvé zábery z foodcourtu v novej časti nákupného centra Eurovea.

23.05.2023 06:00
Eurovea II Foto:
Nová časť nákupného centra Eurovea je pripravená na otvorenie.
debata

Už o niekoľko dní budú mať zákazníci Eurovea možnosť navštíviť nielen nové obchody, ale aj najnovší stravovací koncept. Pôvodný foodcourt sa sťahuje do novej nákupnej pasáže na prvé poschodie, kde na rozlohe 3 700 m2 zdvojnásobí svoju kapacitu. Poskytne 1 156 miest na sedenie a doplnený o štýlový Food Hall vytvorí spolu so 16 reštauráciami na promenáde pri Dunaji najväčšiu gastro destináciu na Slovensku.

TV Markíza, logo Čítajte aj Markíza odložila štart novej televízie o rok, poistila si však tri názvy. Ktoré sú to?

Rôznorodý foodcourt a Food hall

Nový foodcourt ohúri návštevníkov otvoreným veľkým priestorom v urban industriálnom štýle s bezkonkurenčnou ponukou širokého spektra tradičných aj netradičných jedál našej i svetovej kuchyne v rôznych prevedeniach. Zákazníci budú mať možnosť sledovať proces prípravy jedál, alebo si vybrať reštauráciu so sedením, či navštíviť streetfoodovú prevádzku.

Eurovea 2 - nová gastrozóna Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Nová gastrozóna ohúri návštevníkov otvoreným...

„Po celej hale sú navrhnuté rôzne multifunkčné zóny, ako napríklad zábavná zóna, pódium pre rôzne prezentácie či vystúpenia, detský kútik, oddychová a spoločenská zóna s výhľadom na Dunaj, ktorý sa stal inšpiráciou pri vytváraní celého návrhu“, hovorí Peter Žiak, architekt a projektový manažér Eurovea.

Sad Janka Kráľa Čítajte aj Sad Janka Kráľa čaká obnova. Bratislava vyhlásila súťaž na jeho zveľadenie a rozvoj

Vo foodcourte sú rozmiestnené tiež rôzne štýly sedenia – od vysokých stoličiek po lavice a dokonca aj kreslá, menšie stoly pre dvojice, dlhé stoly pre komunitné stolovanie alebo výhľadové sedenie pre tých, ktorí sa chcú kochať výhľadom na prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower.

Súčasťou foodcourtu je tiež Food Hall, časť navrhnutá na mieru s dizajnovým nábytkom a štýlovými kioskami, ktorá poteší nielen milovníkov fastfoodov, ale aj gurmánov. „Chceme aby to nebolo iba o jedle, ale aby sa u nás zákazníci cítili komfortne a osvojili si tento priestor ako miesto, kde môžu aj relaxovať a oddychovať,“ vysvetľuje hlavnú myšlienku konceptu Peter Žiak.

Mária Schumerová Čítajte aj Unikátne dobové ateliéry, ktoré u nás nemajú obdobu. Tu sa nakrúca najsledovanejší slovenský seriál

Eurovea sa po otvorení stane najväčším a najkomplexnejším nákupným centrom na Slovensku. Na ploche 85 000 m2 ponúkne návštevníkom 320 obchodov, reštaurácií, barov a kaviarní. Kľúčovým nájomcom novej časti bude dvojpodlažná predajňa írskeho módneho reťazca Primark, ktorý tam otvorí svoju prvú prevádzku na Slovensku. Rozrastie sa aj multikino Cinema City, ktoré bude mať po rekonštrukcii 17 sál a úplne nový VIP koncept.

Takto vyzerá VIP koncept v Cinema City Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ilustračné foto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #gastro prevádzky