Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dostane Pepco či Tedi nového konkurenta? Po Actione má Slovensko v hľadáčiku ďalší lacný reťazec

Záujem o expanziu do nášho regiónu má obchodná sieť z Nemecka.

19.05.2023 06:00
Woolworth Foto:
debata (3)
markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Len v marci tohto roka vstúpil na Slovensko holandský obchodný reťazec Action, ktorý svojím sortimentom a nízkymi cenami konkuruje obchodom ako Pepco, Tedi či Kik, a záujem o rozšírenie sa do ďalších krajín už prejavil aj ďalší diskontný reťazec.

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte viac Superlacný reťazec prekvapuje. Najnovšiu predajňu otvorí v chudobnom regióne

Tentokrát je to nemecká spoločnosť Woolworth, ktorá prevádzkuje sieť s viac ako 580 predajňami po celej krajine. V ponuke má tovar každodennej potreby, sortiment siaha od domácich potrieb cez elektroniku, drogériu a darčekové predmety až po oblečenie.

V Nemecku začínala v roku 2010 so 158 pobočkami a dnes patrí k najrýchlejšie rastúcim obchodným reťazcom v krajine. V strednodobom horizonte by sa chcela rozšíriť až na 1 000 pobočiek.

tomáš a diana Čítajte aj Jojka zlákala do nového seriálu najznámejšie tváre: Diváci výsledok uvidia o pár dní
Diskontný reťazec Woolworth Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky

V roku 2023 začal Woolworth expandovať do Poľska, kde už čoskoro otvorí tretiu predajňu, a obzerá sa aj po ďalších krajinách. „Aj slovenský trh vnímame ako zaujímavý a s vysokým potenciálom. Slovensko preto zohráva reálnu úlohu v plánovaní našej expanzie,“ uviedol pre HN Roland Rissel z komunikačného oddelenia spoločnosti.

Takto vyzerajú predajne Woolworth v Nemecku:

Spoločnosť zatiaľ príchod na Slovensko nepotvrdila. „Woolworth si dal za cieľ v budúcnosti prevádzkovať v Európe až 5 000 obchodov. Okrem Poľska sa preto plánuje expanzia aj v ďalších európskych krajinách. Slovensko vnímame ako potenciálny a atraktívny trh,“ dodal Rissel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obchodné reťazce #Woolworth