Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Expanzia obchodného reťazca naberá na obrátkach. Tento rok už otvoril tri predajne a ďalšie budú nasledovať

Diskontný reťazec otvoril v Pezinku už svoju 163. predajňu.

04.05.2023 06:00
Lidl Pezinok Foto:
Nová predajňa Lidl v Pezinku.
debata (1)
the great, Čítajte aj Seriálový máj: Takto "nadupaný" televízny mesiac tu ešte nebol! Toto všetko musíte vidieť

Lidl otvoril na Slovensku už svoju 163. kamennú predajňu. Nachádza sa v Pezinku na Šenkvickej ceste, pričom ide o druhú predajňu v tomto meste. Jej predajná plocha má viac ako 1300 m2.

„Ako primátor Pezinka si uvedomujem, že každá spoločnosť pôsobiaca v meste so sebou prináša aj nové pracovné príležitosti a služby pre jeho obyvateľov. Preto je pre nás dôležité udržiavať dobré vzťahy a komunikáciu aj so súkromným sektorom,“ povedal primátor Pezinka Roman Mács. V novej predajni v Pezinku pracuje 25 zamestnancov.

Takto vyzerá nová predajňa Lidl v Pezinku Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
9. Na deviatom mieste skončil nemecký Lidl,...
McDonald’s Čítajte aj McDonald’s expanduje do menších miest. Prvou lastovičkou je mestečko neďaleko Bratislavy

„Lidl je dobrým susedom všade, kde pôsobí. V Pezinku spolupracujeme s Centrom pre rodinu, ktoré si každý týždeň bude preberať darované produkty v rámci našej potravinovej zbierky Podeľ sa a pomôž,“ povedal pri príležitosti otvorenia novej predajne Miroslav Seifert, vedúci predaja. Potravinová zbierka Podeľ sa a pomôž doteraz priniesla ľuďom v núdzi potraviny v hodnote viac ako 1,6 milióna eur.

V predošlom roku otvoril Lidl sedem nových predajní, v tomto roku zatiaľ tri – pred Pezinkom ešte v Martine a na bratislavských Zlatých pieskoch. Ďalšie budú čoskoro nasledovať. „V priebehu tohto roka sa sieť predajní Lidl ešte rozšíri. V horizonte najbližších týždňov otvoríme novú predajňu v Michalovciach. O ďalších projektoch je nateraz predčasné informovať. Termín ich realizácie závisí od získania a správoplatnenia potrebných povolení,“ uviedol pre Mediaklik Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl. Na sociálnej sieti diskont tento mesiac spustil nábor zamestnancov do ďalších piatich miest – v Tvrdošíne, Šahách, Liptovskom Hrádku, Liptovskom Mikuláši a Košiciach.

Möbelix Čítajte aj Česko sa inšpirovalo predajňami na Slovensku. Rovnaký koncept spustí vo viacerých mestách

Lidl ročne vytvára na Slovensku stovky nových pracovných miest. Okrem 163 predajní prevádzkuje tri logistické centrá, dva outlety so spotrebným tovarom. Spolu zamestnáva viac ako 6500 ľudí. Od januára 2023 investuje do odmeňovania svojich zamestnancov ďalších viac ako 12 miliónov eur, čo znamená v priemere deväťpercentné zvýšenie platov pre zamestnancov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lidl #obchodné reťazce