Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česko sa inšpirovalo predajňami na Slovensku. Rovnaký koncept spustí vo viacerých mestách

Regionálne predajne nábytku otvorí v južných Čechách a na Morave.

03.05.2023 06:00
Möbelix Foto:
Obchodný reťazec Möbelix zákazníkom ponúka nábytok a bytové doplnky.
debata
Geissenovci, Čítajte aj Televízna udalosť tejto jari je tu: Zvalcuje Jojka rebríčky sledovanosti?

Obchodný reťazec Möbelix zameraný na nábytok a bytové doplnky má v Českej republike otvorené predajne v dvanástich mestách. K zákazníkom v regiónoch sa chce priblížiť menšími predajňami. Regionálne predajne pod názvom Möbelix Compact sa už úspešne etablovali na Slovensku v šiestich mestách (Dunajská Streda, Levice, Martin, Prievidza, Senica a Šamorín) a zákazníci si ich obľúbili. Nájdu v nich vybraný sortiment najpredávanejších produktov, môžu v nich vyzdvihnúť tovar objednaný v e-shope alebo využiť služby naplánovania kuchýň a nábytku do domácnosti, ale aj dovoz a montáž.

2 na 1, Čítajte aj Rekordná bodka za úspešnou sériou: Takto sa Markíza rozlúčila so zábavnou šou
Predajňa Möbelix Compact v Leviciach. Foto: Möbelix
Möbelix Compact Predajňa Möbelix Compact v Leviciach.

Z prieskumu GfK pre spoločnosť Möbelix vyplynulo, že o podobný koncept majú záujem aj českí zákazníci. Takmer polovica (47 %) respondentov uviedla, že pri výbere predajne s nábytkom je pre nich dôležitá dostupnosť. „Výskum tiež poukázal na to, že až 44 % respondentov hľadá inšpiráciu na nákup nábytku a informácie priamo v kamenných obchodoch. Dôvodom online vyhľadávania nábytku je skôr cenové porovnanie a hľadanie konkrétnych produktov. Aj z tohto dôvodu chceme českému zákazníkovi skrátiť cestu k našim produktom a ponúknuť v predajniach Compact najobľúbenejší sortiment,“ vysvetľuje marketingový manažér spoločnosti Möbelix Marek Šulc.

Traf to!, Juraj „Šoko“ Tabaček Čítajte aj Boli 5 proti 5 za zenitom? Traf to má stále menej divákov, dole ťahá aj večerné Správy RTVS
Predajňa Möbelix Compact v Prievidzi. Foto: Möbelix
Möbelix Compact Predajňa Möbelix Compact v Prievidzi.

Pilotný projekt Möbelix Compact bol v Českej republike otvorený minulý týždeň v Kladne, ďalšie predajne budú nasledovať v južných Čechách a na Morave. „Trendový nábytok a moderné doplnky chceme priblížiť aj zákazníkom mimo tradičných spádových centier a koncept menších predajní zahusťuje predajnú sieť v regiónoch,“ dodal Šulc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obchodné reťazce