Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Známy fastfood znova otvára v Rusku reštaurácie. Mení svoj názov, menu však zostáva

Niektoré bývalé reštaurácie KFC v Rusku sa začali znovu otvárať.

26.04.2023 13:00
Rostic's Foto:
Fastfoodový reťazec KFC sa v Rusku premenuje na Rostic's.
debata

Niektoré bývalé reštaurácie KFC v Rusku sa v utorok začali znovu otvárať pod novým názvom Rostic's. Noví majitelia siete rýchleho občerstvenia oživili značku, ktorá sa zrodila krátko po páde Sovietskeho zväzu.

Pravidlá mojej ženy Čítajte aj Katastrofálna sledovanosť: Takto si RTVS zdecimovala novú reláciu za pár týždňov

Vlastník siete KFC – americká spoločnosť Yum!Brands, ukončila svoj odchod z Ruska a hlavné franšízové ​​práva previedla na ruskú spoločnosť Smart Service, ktorú vlastnia Konstantin Kotov a Andrej Oskolkov. Cena nebola zverejnená, uviedol Reuters.

Zamestnankyňa pripravuje objednávky počas... Foto: TASR/AP, Alexander Zemlianichenko
Rusko KFC Rostic´s Premenovanie Otvorenie Zamestnankyňa pripravuje objednávky počas otvorenia reštaurácie s rýchlym občerstvením Rostic's v Moskve v utorok 25. apríla 2023. Ruská verzia amerického reťazca s rýchlym občerstvením KFC v utorok otvorila svoju prvú reštauráciu v Moskve.

„Jedlá, ktoré pripravujeme, sú úplne rovnaké ako KFC,“ povedal Kotov pri príležitosti otvorenia. Boxmaster od KFC sa premenuje na Rostmaster a z Twistera sa stane Chef-Roll. Všetci dodávatelia zostanú rovnakí. „Reštaurácie KFC už, žiaľ, otvárať nemôžeme, ale sme povinní ich podporovať. Naším hlavným cieľom je rebranding. Máme plán dokončiť celú krajinu do 18 mesiacov,“ dodal Kotov s tým, že jeho firma podporí franšízantov, ale nebude ich nútiť k zmene.

HalfPrice Čítajte aj Po Primarku prichádza do Bratislavy ďalší módny reťazec: Ponúka svetové značky za šokujúco nízke ceny
Fastfoodový reťazec KFC sa v Rusku premenuje na... Foto: Rostic's
Rostic's Fastfoodový reťazec KFC sa v Rusku premenuje na Rostic's.

Reštaurácie reťazca KFC sa začali premenovávať na Rostic's začiatkom tohto roka. Americká spoločnosť Yum!Brands predala práva na franšízu KFC kvôli invázii Ruska na Ukrajinu, pričom pred začiatkom vojny mala v krajine viac než 1000 reštaurácií. Rovnaké kroky podnikli aj ďalšie zahraničné spoločnosti a prevádzky vrátane Starbucks a McDonald's. Podľa podmienok transakcie sa ruská spoločnosť Smart Service zaviazala k premenovaniu reštaurácií. Kúpou získala 70 reštaurácií do svojho vlastníctva a v prípade ďalších 1058 prevádzok sa stala poskytovateľom franšízy.

Fastfoodový reťazec KFC sa v Rusku premenuje na... Foto: Rostic's
Rostic's Fastfoodový reťazec KFC sa v Rusku premenuje na Rostic's.

Sieť reštaurácií Rostic's vznikla v roku 1993, keď Rusko prechádzalo od komunizmu ku kapitalizmu. Zákazníkom ponúkala jedlá z frilovaných kurčiat, podobne ako KFC. So svojou tisíckou prevádzok sa stala pre KFC prostriedkom na expanziu v Rusku. KFC sa spojilo s Rostic's v roku 2005 a neskôr ho odkúpilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #KFC