Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nechcete deťom každý rok kupovať väčší bicykel? Slovenský startup prináša novú službu pre rodičov

BikeUP prináša prenájom detských bicyklov formou mesačného predplatného.

07.04.2023 06:00
1 Foto:
Bicykel pre dieťa nemusíte kupovať, môžete si ho za mesačné predplatné prenajať.
debata
hriešny tanec, Čítajte aj Veľká noc sa začína: Čo ponúknu televízie počas sviatočného dňa?

Slovenský startup BikeUP prichádza s netradičným nápadom, ktorým chce rodičom uľahčiť proces nakupovania a ušetriť ich peniaze. Ponúka ultraľahké detské bicykle, ktoré rodičia nemusia svojim deťom kupovať, ale môžu si ich prenajať za mesačné predplatné. Podľa uváženia ich môžu po pár mesiacoch vrátiť alebo vymeniť za väčší, keď z neho dieťa vyrastie.

„Rodičom ponúkame praktickú službu, ktorá ich odbremení od nákupu, predaja a nadmernej starostlivosti o bicykel. Celý proces prebieha online,” vysvetľuje Pepa Macák, zakladateľ BikeUP-u.

Zakladatelia startupovej spoločnosti BikeUP. Foto: BikeUP
BikeUP Zakladatelia startupovej spoločnosti BikeUP.

BikeUp založila štvorica rodičov v roku 2021 v reakcii na chýbajúcu službu prenájmu detských bicyklov. Výsledkom je vlastný, na mieru vyrobený detský bicykel v piatich veľkostiach pre deti od 3 do 9 rokov. Najmenší bicykel je vlastne odrážadlo, najväčší dvadsaťpalcový bicykel už má aj prehadzovačky a kotúčové brzdy. Konštrukčné a bezpečnostné prvky bicyklov prekračujú povinnú európsku normu. Ultra ľahké bicykle majú vysoké a nastaviteľné riadidlá s bezpečnou koncovkou, pneumatiky s hrubým vzorom a dosiahnuteľnú brzdu. Všetky sú oranžové a majú meno Foxie.

Super Mario Bros. vo filme Čítajte aj Ikonické počítačové postavičky na veľkom plátne: Fúzkatí bratia Mario a Luigi zabavia celú rodinu

Okrem online platformy otvorila spoločnosť v apríli aj prvý showroom v Bratislave, kde si rodičia môžu s deťmi bicykel otestovať osobne. Do konca roka plánuje mať medzi zákazníkmi 10-tisíc bicyklov a pripravovať expanziu do Rakúska a Dánska. Cieľom je vytvoriť celoeurópsku platformu prenájmu detských bicyklov. „Podľa našich informácií existuje podobný model iba vo Veľkej Británii. Ak sa uchytí v našom regióne, dá nám to prirodzený dôvod uvažovať o skorej expanzii na ďalšie trhy,” dopĺňa Macák.

Bicykel pre dieťa nemusíte kupovať, môžete si... Foto: BikeUP
BikeUP Bicykel pre dieťa nemusíte kupovať, môžete si ho za mesačné predplatné prenajať.

Online požičovňa

Rodič si bicykel pre dieťa objedná jednoducho na webe. Výška predplatného je odstupňovaná podľa veľkosti bicykla, v priemere zaplatí 11 eur na mesiac. Cena začína od 6,90 mesačne pre bicykle pre 3–4 ročné deti do 14,90 eura mesačne pre bicykle pre 6–9 ročné deti.

Po objednaní dostane prinesie bicykel domov kuriér. Je takmer zmontovaný, s dofúkanými kolesami a prednastavenými brzdami, stačí len pripevniť riadidlá a pedále. Personalizovať si ho môže nálepkami s rozprávkovými motívmi, ktoré sú súčasťou balenia. Prenájom zahŕňa aj výmenu za väčší bicykel, keď dieťa podrastie. Po 36 mesiacoch súvislého prenájmu sa stáva bicykel automaticky majetkom zákazníka, čo využijú rodičia viacerých detí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba