Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pepsi mení logo. Zmena nastáva po štrnástich rokoch

Zmeny zavedie celosvetovo v budúcom roku.

30.03.2023 16:00
Pepsi Foto:
debata

Ikonický nápojový gigant Pepsi mení po štrnástich rokoch logo. Novú vizuálnu identitu bude zavádzať postupne. Začne na jeseň v severnej Amerike a v roku 2024 bude nasledovať celosvetové uvedenie. Zmeny zavádza pri príležitosti 125. výročia značky.

plytvanie, potraviny, odpadky, chlieb, kôš Čítajte aj Projekty na záchranu potravín: Lidl má bedničky, Tesco a Billa pomáhajú ľuďom v núdzi

Nový dizajn charakterizuje výrazné písmo a aktualizovaná paleta farieb vrátane čiernej, ktorá zdôrazňuje záväzok značky k Pepsi Zero Sugar. Zmena sa dotkne sa všetkých fyzických a digitálnych výstupov, vrátane balenia, chladiacich zariadení, vozového parku, módy a stolovania, uvádza PepsiCo na svojom webe.

Súčasné logo (vľavo) a nové logo (vpravo) na... Foto: PepsiCo
Pepsi Súčasné logo (vľavo) a nové logo (vpravo) na plechovkách Pepsi.

Súčasťou nového loga je naďalej nápis „Pepsi“, ale mení sa typ písma a nápis opäť dostáva priestor priamo v strede loga na vlne evokujúcej pohyb a šumenie, aby sa jednoduchšie prispôsobilo rôznym prostrediam. Aktualizovaná farebná paleta predstavuje elektrickú modrú a čiernu.

Takto sa menilo logo Pepsi:
Foto: PepsiCo
Pepsi logo
Nové logo na plechovkách Pepsi. Foto: PepsiCo
Pepsi Nové logo na plechovkách Pepsi.

„Pepsi je žiarivým príkladom značky, ktorá sa počas 125 rokov neustále pretvárala, aby zostala súčasťou popkultúry a života ľudí. Novú identitu značky sme navrhli tak, aby sme spojili budúce generácie s dedičstvom našej značky a spojili našu históriu so súčasnými prvkami,“ povedal šéfdizajnér spoločnosti Mauro Porcini.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #PepsiCo