Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na víkend v Amsterdame môžu zostať nepekné spomienky. Mesto spúšťa novú kampaň

Kampaň cieli na mladých mužov z Británie.

02.04.2023 06:00
Amsterdam, Holandsko, mesto Foto:
Amsterdam patrí k najnavštevovanejším mestám na svete.
debata
lets dance, Čítajte aj Tvrdá rana pre Let's Dance: Nečakaná konkurencia zrazila šou na najnižšiu sledovanosť vôbec

Amsterdam spúšťa internetovú kampaň s cieľom odradiť od návštevy britských turistov, ktorí do holandskej metropoly cestujú za alkoholom, drogami a sexom. Britská BBC uvádza, že vedenie Amsterdamu by mesto rado zbavilo nálepky najliberálnejšieho hlavného mesta v prístupe k bujarým večierkom.

Volha Čítajte aj Štartuje nový seriál: Volha je veľkým príbehom malého udavača vo víre televíznych estrád

Spoty, ktoré varujú pred následkami nadmernej konzumácie alkoholu a drog, sa ľuďom v Británii zobrazia, ak budú na internete v súvislosti s Amsterdamom vyhľadávať heslá ako rozlúčka so slobodou, lacný hotel alebo záťah po krčmách. Posolstvo kampane cielenej na mužov medzi 18 a 35 rokmi je jasné: na predĺžený víkend v Amsterdame môžu zostať nepekné spomienky, „úlet“ v tomto meste môže skončiť problémami so zákonom.

V Británii je možné kúpiť spiatočnú letenku do Amsterdamu za 50 libier (57 eur). Cestovné kancelárie ponúkajú víkendové rozlúčky so slobodou, vrátane plavby po kanáloch s neobmedzenou konzumáciou alkoholu, záťah po krčmách v štvrti červených lucerien alebo večierok so steakmi a striptízom. Obyvatelia holandského hlavného mesta sa už roky sťažujú na opitých Britov, ktorí sa vyzliekajú a močia na verejnosti, vracajú do kanálov a zúčastňujú sa krčmových bitiek.

Foto: The Times
Amsterdam

Kritici novej kampane tvrdia, že je diskriminačná a založená na neférových stereotypoch. Joachim Helms, majiteľ jedného z coffee shopov, kde sa môže predávať konope, povedal, že ľudia do Holandska cestujú kvôli múzeám aj podnikom ako je ten jeho. Jeho zákazníci pochádzajú zo všetkých sociálnych a ekonomických vrstiev. Myslí si, že snahy dostať z mesta niektorých ľudí na základe ich pohlavia a veku porušujú princípy slobody, tolerancie a rovnosti. Ide o hodnoty, na ktorých si Amsterdam zakladá.

Amsterdam patrí k najnavštevo­vanejším mestám na svete. Ročne do neho zavíta okolo 20 miliónov turistov, vrátane milióna Britov. Mesto má 880-tisíc stálych obyvateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amsterdam #reklamná kampaň