Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bratislava bude mesto obrích nákupných centier: Aupark sa ide rozširovať, takto bude vyzerať

V rozšírenom centre pribudnú tri exkluzívne obchodné jednotky.

24.03.2023 06:00
Aupark Bratislava Foto:
Nákupne centrum Aupark v Bratislave.
debata (12)

Aupark rozširuje svoje svoje nákupné centrum v Bratislave. Stavebné práce začnú už v marci s predpokladaným ukončením v závere budúceho roka. „Rozšírenie centra je našou odpoveďou na aktuálny dopyt po väčších obchodných formátoch aj rastúci záujem nových značiek. Rozšírenie však má podporiť aj kvalitu nakupovania, komfort zákazníkov a naše záväzky podporiť udržateľnú výstavbu a prevádzku,“ uviedla Veronika Košická, riaditeľka nákupného centra Aupark Bratislava.

rodina, obývačka, televízia Čítajte aj Za televíziu platíme viac ako Česi. Takmer polovica Čechov za jej sledovanie navyše neplatí, Slováci takmer všetci

Plánovaná výstavba prinesie 10-tisíc štvorcových metrov novej plochy v podobe troch rozsiahlych obchodných formátov. V obchodnom centre budú mať po novom zastúpenie kľúčové značky skupiny Inditex, ktoré zväčšia svoje predajne na formát flagship obchodov. Priestor sa však otvorí aj novým atraktívnym globálnym značkám.

Obľúbené obchody ostávajú dostupné

Návštevníci sa nemusia obávať obmedzení ani o dostupnosť svojich obľúbených obchodov. Stavebné práce budú prebiehať za plnej prevádzky centra od marca 2023. Dočasne bude obmedzený jeden pruh McDrive a zatvorené bude parkovisko P2. Všetky obmedzenia budú vyznačené priamo na dotknutých miestach. Od 26. marca bude uzatvorené parkoviska P2 pre automobily a od 3. apríla sa uzatvorí vstup od parkoviska P2 pre peších.

Action Zvolen - ilustracna fotka Čítajte aj Lacný obchodný reťazec otvára tretiu predajňu. Pribudne na strednom Slovensku

Zmeny v interiéri budú rešpektovať doterajšiu koncepciu centra, ktoré bolo v Bratislave otvorené pred viac ako dvadsiatimi rokmi, v roku 2001. „Pri rekonštrukcii interiéru v roku 2015 sme kládli dôraz na to, aby sa návštevník vedel v obchodnom centre jednoducho zorientovať a ľahko našiel to, čo potrebuje. Tento princíp budeme rešpektovať naďalej. Nároky na výstavbu a prevádzku centra sa však posunuli a našou ďalšou dôležitou prioritou je udržateľnosť pri výstavbe aj prevádzke,“ dodáva Košická.

Kvalitnejšie parkovanie

Výstavbou nového objektu smerom k mostu SNP a diaľnici pribudne 9 999 m2 novej predajnej plochy v podobe troch veľkých exkluzívnych obchodných jednotiek. Stavebnou úpravou zanikne vonkajšie parkovisko v juhozápadnej časti centra (označenie P2) a autá sa presunú do rozšíreného podzemného parkoviska.

Schéma rozšírenia nákupného centra Aupark v Bratislave:
Schéma rozšírenia nákupného centra Aupark v... Foto: Aupark
Aupark Bratislava Schéma rozšírenia nákupného centra Aupark v Bratislave.

Aupark nie je jediným obchodným centrom v Bratislave, ktoré sa prechádza významnou zmenou. Už v máji sa bude otvárať rozšírenie Eurovey, ktorá sa po dokončení stane najväčším nákupným centrom na Slovensku. Na ploche 85 000 m2 ponúkne návštevníkom 320 obchodov, reštaurácií, barov a kaviarní. Predajňu v ňom bude mať na dvoch podlažiach aj prvý Primark na Slovensku.

Len pred nedávnom v Bratislave pribudlo nové nákupné centrum Nivy, významné sú aj Bory Mall či Avion Shopping Park, ale aj Shopping Palace na Zlatých pieskoch či menšie Vivo, ktoré prešlo významnou rekonštrukciou.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Aupark #nákupné centrum #obchodné centrum #developerský projekt