Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svet ocenil slovenský výrobok. Získal zlato v prestížnej svetovej súťaži

Slovenský gin Toison Ruby Red zabodoval na súťaži World Gin Awards.

26.03.2023 06:00
TOISON RUBY RED Foto:
Slovenský gin Toison Ruby Red získal ďalšie prestížne svetové ocenenie.
debata (3)

Aj na Slovensku vieme vyrábať produkty svetovej kvality. Prvý slovenský červený gin Toison Ruby Red si z prestížnej svetovej súťaže World Gin Awards odniesol zlato. Porota z celého sveta každoročne hodnotí dizajn a chuť tých najlepších ginov z celého sveta a tento rok svojou chuťou zaujal práve slovenský červený gin. Jeho výrobca – Likérka v Trenčianskych Tepliciach, už má na konte viacero významných medzinárodných ocenení.

vzostup zla, Čítajte aj Pripravte sa! Do kín sa hrnie jeden z najlepšie hodnotených hororov posledných rokov

Autentická chuť bez umelých farbív a aróm

Toison Ruby Red bol na trh uvedený v lete 2022 a okamžite získal strieborné ocenenie za chuť The Gin Masters. Tento rok toto ocenenie dopĺňa o zlato za chuť zo svetovej súťaže World Gin Awards. „Máme radosť zo zlata pre náš Toison Ruby Red a tešíme sa, že vynikol spomedzi svetovej konkurencie ginov. O to viac, že jeho chuť je prirodzená a autentická, bez použitia umelých farbív a aróm,“ zhodujú sa majitelia Likérky Pavol Sirotný a Michal Hajský.

Destiléria Likérka v Trenčianskych Tepliciach. Foto: Spirit Company
Likérka Destiléria Likérka v Trenčianskych Tepliciach.

Gin vzniká maceráciou pšeničného spiritu s borievkami a kvetmi a po ich destilácií odpočíva v starožitných kameninových nádobách z čias bývalého Československa. Následne sa v ňom maceruje starostlivo vybrané bobuľové ovocie, vďaka ktorému má sýto rubínovú farbu. Ovocie má významný vplyv aj na jeho vôňu a chuť. Vo vôni prevažujú tóny jahôd s jemným bylinným akcentom a v jeho chuti zase dominujú maliny s dotykom plodov čiernej bazy, jahôd a samotného ginu.

Iveta Bartošová Čítajte aj Iveta Bartošová ako ju nepoznáte. Nový dokument prinesie doposiaľ nezverejnené materiály

Úspechy slovenskej destilérky

Červený gin Toison Ruby Red je síce minuloročná novinka, vychádza však z receptúry remeselného dry ginu Toison. Ten je na trhu od konca roka 2020 a za ten čas sa môže pýšiť tiež niekoľkými svetovými oceneniami za chuť aj dizajn. Likérka vyrába aj bylinný likér Dr.Kramer, ktorý má na svojom konte ocenenia zo súťaže ISC a nomináciu na Národnú cenu za dizajn ikonickej lekárnickej fľaše.

Destilérka ponúka zákazníkom aj zážitkové degustácie s prehliadkou výroby alebo posedenie v dizajnovom aperitív bare a kaviarni. Nachádza sa na kúpeľnej promenáde a hostia si kávu či koktail z ginu alebo likéru môžu vychutnávať s výhľadom priamo do výroby.

Dizajnový aperitív bar a kaviareň. Foto: Spirit Company
Likérka Dizajnový aperitív bar a kaviareň.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #gin Toison #Toison Ruby Red #Likérka v Trenčianskych Tepliciach