Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slafkovský, Barteková a ďalší... Známi športovci prehovorili o tlaku v športe

Známi športovci, ktorí si prešli aj ťažkými fázami, v novej kampani zdieľajú svoje osobné skúsenosti a hovoria, kto a ako im pomohol.

16.03.2023 14:00
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Seattlu Kraken.
debata
lets dance, let´s dance, Čítajte aj Markíza musí zvládnuť šok v zákulisí Let's Dance: Nečakaný odchod veľkej hviezdy

Radosť víťazí! To je názov online platformy, ktorú v týchto dňoch spúšťa Tipos. Fanúšikovia športu na nej nájdu profily športovcov, ktorí hovoria o svojej radosti zo športovania a úspechov, ale i tlaku, ktorý pociťujú pri športovej príprave, ako aj pri samotných súťažiach a pretekoch.

Kampaň odštartuje v piatok 17. marca v televízii spotom s našou najväčšou hokejovou nádejou Jurajom Slafkovským. „Práve Juraj je stelesnením radosti napriek tlaku, ktorý za posledný rok zažil,“ skonštatoval Baráti.

Výkony športovcov sú totiž podmienené nielen finančnými podmienkami na ich prípravu, ale aj tlakom, aký na nich vyvíja fanúšikovská základňa, tabuľkové výsledky konkurentov a mnoho ďalších faktorov. „Finančná podpora športu je určite nevyhnutná a bez nej by šport na Slovensku len ťažko prežil. V poslednej dobe však vidíme aj ďalší fenomén. Je ním obrovský tlak na športovcov, ktorý so sebou priniesli sociálne siete a všeobecne neustály prístup k informáciám a možnostiam komentovania online,“ komentoval súčasný stav Kristián Baráti, výkonný riaditeľ sekcie marketingu v spoločnosti TI­POS.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Koľko slovenských televízií vznikne? Markíza avizuje novinku: Ako je na tom Jojka?

Tlak, ktorý vyvíjajú sociálne siete, potvrdil prieskum medzi športovcami. „Až 3 zo 4 športovcov, resp. 72 % z opýtaných, cítia neprimeraný tlak. Až 51 % športovcov cíti tento tlak zo sociálnych sietí,“ uviedol Baráti. Spoločnosť chce prispieť k riešeniu problému a dobrými poradcami pre športovcov sú mnohokrát iní športovci.

Pripravili preto platformu TLAK TALK, kde známi športovci, ktorí si prešli aj ťažkými fázami, zdieľajú svoje osobné skúsenosti s vplyvom tlaku a hovoria, kto a ako im pomohol vysporiadať sa s ním. Otvorene už o nich hovorili Danka Barteková, Viki Forster a Juraj Slafkovský, ďalší budú postupne pribúdať.

Pozrite si TLAK TALK s Jurajom Slafkovským:
Video

Spoločnosť Tipos dlhodobo podporuje „výkladné skrine“ slovenského športu. Dlhé roky je exkluzívnym partnerom Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a v posledných rokoch je generálnym partnerom TIPOS Extraligy a TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Okrem toho podporuje aj ďalšie projekty. „Ale nie je to len o peniazoch. Je to aj o podpore psychickej pohody a duševného zdravia, a práve preto prichádzame s projektom Radosť víťazí,“ uviedol Oliver Felszeghy, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reklamná kampaň #Juraj Slafkovský