Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Exminister Krajčí bude písať pre Štandard. Chce sa pozrieť na to, ako Penta podniká v zdravotníctve

10.11.2022 06:00
Marek Krajčí Foto:
Exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).
debata (3)
Marek Vagovic, Pod povrchom, RTVS Čítajte aj Vagovič štartuje v RTVS vlastnú reláciu. Prvým hosťom bude líder Nežnej revolúcie

Exminister zdravotníctva Marek Krajčí bude písať pre konzervatívny internetový denník Štandard. Začať chce s tým, že sa pozrie na to, ako Penta podniká v zdravotníctve.

„Pokúsim sa písať možno trochu z kuchyne zdravotníckych tém, ktoré sa dejú, o ktorých sa neviete dočítať v našich médiách. Mám skúsenosť, že niekedy mi novinár položí konkrétnu otázku, ja mu odpíšem a keďže sa mu odpoveď nepáči, tak ju neuverejní. Teraz o tom budem písať pre Štandard a teším sa na to,“ uviedol v rozhovore so šéfredaktorom Štandardu Jaroslavom Daniškom.

Penta má všade svojich ľudí

V rozhovore hovorí aj o tom, ako podľa neho oligarchovia tlačia na médiá, aby ovplyvňovali verejnú mienku a politikov. „Bol tu obrovský tlak na moje odvolanie, zvlášť zo strany Richarda Sulíka. Myslím, že ten tlak vytvárali najmä oligarchovia v zdravotníctve, ktorým som robil vážne vrásky na čele,“ zhodnotil dôvody, prečo pred rokom a pol skončil v kresle ministra zdravotníctva. „Penta má všade svojich ľudí,“ uviedol.

Tlak na svoje odvolanie podľa jeho slov pocítil relatívne skoro. „Bolo to už v máji 2020, keď o mne začali kolovať na sociálnych sieťach veľmi zvláštne videá, ktoré ma zosmiešňovali prostredníctvom útokov na moju vieru, následne ma začal, samozrejme, rozoberať penťácky bulvár,“ narážal na video, ktoré sa stalo virálnym. Opisoval v ňom svoje stretnutie s duchom svätým aj vyháňanie jógy z posadnutého bra­ta.

„Mám pocit, akoby nejaká agentúra na mňa hľadala kompromitujúce video, ktoré bolo vystrihnuté zo stredu jednej z mnohých kázní, ktoré som mal,“ uviedol s tým, že „oligarchovia si „chovajú“ médiá, aby aj s ich pomocou ovplyvňovali verejnú mienku a tlačili na politikov“.

Dráčik Čítajte aj Tvrdá reakcia Lega na demagógiu Dráčika: Zostane hračkárstvo bez kultovej stavebnice?

Zmiznuté odpočúvacie zariadenie

Hovorí tiež o tom, ako dva týždne po nástupe do funkcie našla asistentka v jeho ministerskej kancelárii odpočúvacie zariadenie, ktoré však do rána no do rána zmizlo. „Dotyční ľudia, čo nás odpočúvali, dostali kompletné noty a spoznali moje zámery. Myslím si, že sa to oligarchom určite nepáčilo. S tým si spájam záujem o diskreditáciu mojej osoby,“ uviedol s tým, že prípadom sa doteraz zaoberá polícia.

Marek Krajčí je poslancom parlamentu za OĽaNO a členom zdravotníckeho výboru, v rokoch 2020 – 2021 bol ministrom zdravotníctva. Profesiou je detský kardiológ, venuje sa aj dobrovoľníctvu a podpore rôznych charitatívnych projektov.

televízia, pukance Čítajte aj Prieskum: Markíza, Expres a Nový Čas sú najpopulárnejšie slovenské médiá

Internetový denník Štandard založil koncom roku 2020 televízny a filmový producent Peter Núñez. V spoločnosti vlastní 60 percent akcií, 40 percent patrí švajčiarskej investičnej firme Saidler & Co. Obchodne Štandard zastupuje vydavateľstvo News and Media Holding.

Šéfredaktorom Štandardu je bývalý redaktor konzervatívneho webu Postoj Jaroslav Daniška, ktorý tiež v RTVS moderuje Núñezovu reláciu Do kríža. Redakciu tvorí dvadsiatka redaktorov a externých prispievateľov. Nájdeme medzi nimi napríklad exministra kultúry Mareka Maďariča, Jozefa Hajka, ktorý v RTVS rok moderoval diskusnú reláciu O 5 minút 12, Štefana Chrappu, Vladimíra Palka alebo Martina Leidenfrosta. Od júla je súčasťou redakcie aj politický komentátor Dag Daniš, ktorý do Štandardu prišiel z Postoja.

Dag Daniš Čítajte aj Dag Daniš už píše pre Štandard. Proti prúdu pláva ešte rýchlejšie

Na web Štandardu si v októbri kliklo takmer 450-tisíc čitateľov a patrí mu 45. priečka v rebríčku návštevnosti slovenských webov. Mierne vyššiu návštevnosť mal konkurenčný konzervatívny web Postoj, ktorý v októbri navštívilo 470-tisíc čitateľov a v rebríčku mu patrí 42. priečka. Obidva portály sa zapojili do oficiálneho merania návštevnosti webov IABmonitor v máji tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Krajčí