Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Home office ako benefit? Zamestnanci chcú viac, novým trendom sa stane job hopping

V dôsledku vysokej inflácie dôjde v budúcom roku k tlaku na zvyšovanie platov.

11.11.2022 06:00
živnosť, szčo, kancelária, trvalý pracovný... Foto:
Ilustračné foto.
debata

V najbližšom období, ani v budúcom roku nemôžeme očakávať taký rast miezd, ktorý pokryje infláciu a zvýšené ceny tovarov a služieb. Životná úroveň Slovákov tak bude klesať a trendom sa stane striedanie zamestnávateľov v snahe získať čo najlepšie finančné ohodnotenie. Tlak na firmy bude enormný, upozorňuje personálna agentúra Grafton.

wonder woman, gal gadot, Čítajte aj Koniec ťažiskovej šou, začiatok niečoho iného! Čo vracia Markíza po mesiacoch do vysielania?

Životná úroveň sa znižuje, firmy sú pod tlakom

Vysoká miera inflácie aj aktuálna energetická kríza už spôsobili zvyšovanie cien tovarov a služieb, ktoré bude aj naďalej pokračovať. V dôsledku toho v budúcom roku dôjde k poklesu životnej úrovne a súčasne k tlaku na zvyšovanie miezd pracovníkov.

„Kým v uplynulých dvoch rokoch zamestnanci uprednostňovali istotu práce pred mzdou, v súčasnosti je to naopak. Tlak na zamestnávateľov sa neúprosne zvýši, pretože ľudia nedokážu pokryť straty v rodinných rozpočtoch, budú si však chcieť udržať svoju životnú úroveň alebo aspoň nepocítiť v celom dôsledku jej dopady. Trendom na trhu práce sa tak stane job hopping – doslova skákanie z práce do práce v snahe finančne si polepšiť. Teda ak príde ponuka na 15-percentné zvýšenie mzdy, zamestnanec ju zoberie a prejde ku konkurencii. Navyše takouto zvýšenou fluktuáciou sa tlak na zamestnávateľov ešte viac zintenzívni,“ objasňuje aktuálnu situáciu riaditeľ personálnej agentúry Grafton Martin Malo.

Mzda sa bude zvyšovať individuálne

Podľa mzdového prieskumu personálnej agentúry Grafton rástli v treťom kvartáli mzdy priemerne o 5 percent, pričom inflácia sa pohybovala v dvojciferných číslach. Za posledných 22 rokov bola vôbec najvyššia.

„V nasledujúcom roku očakávame pokračujúci rast miezd, ktorý však nedokáže dosiahnuť výšku očakávanej inflácie. Nezamestnanosť by sa mala držať na rovnakej, prípadne na mierne vyššej úrovni ako v súčasnosti,“ hovorí odborník.

Plošné zvyšovanie miezd bude menej obvyklé – firmy sa budú snažiť odmeniť zamestnancov, ktorí vo firme zastávajú kľúčové a kritické miesta alebo pôjde o vysoko odborné pozície, na ktoré sa len ťažko hľadajú vhodní kandidáti.

Namiesto vyššej mzdy viac benefitov

Dôsledky energetickej firmy budú v týchto mesiacoch eskalovať a kontinuálne s nimi sa bude zvyšovať aj tlak na zamestnávateľov, aby zvýšili mzdy. Plošne to však nebude možné, preto firmy zintenzívnia poskytovanie finančných aj nefinančných benefitov.

„Vo väčšine spoločností sme v tomto roku zaznamenali revidovanie a rozširovanie ponuky najmä monetárnych benefitov. Napríklad možnosť využívať home office sa už stala štandardom. Do podobnej roviny sa posúva aj nástupný bonus a odmena za odporúčanie zamestnanca,“ vymenúva odborník.

Firmy v snahe udržať si kľúčových a prilákať nových pracovníkov rozširujú ponuku zamestnaneckých benefitov v závislosti od ich pracovného zaradenia. Mnohé sektory totiž zápasia s nedostatkom kvalitnej pracovnej sily. Môže tak ísť napríklad o rôzne vernostné bonusy a odmeny, bezplatné ubytovanie či dopravu alebo o možnosť používať firemné auto aj na súkromné účely.

jack ryan, Čítajte aj Slovensko v americkom hite! Pred rokom filmári obsadili Oravu, takto vyzerá výsledok

Trh práce začína byť prehriaty

Počet uchádzačov na trhu práce za uplynulých 17 rokov na Slovensku výrazne klesol a v súčasnosti sa nachádza na úrovni roku 2019. Ide asi o 190-tisíc ľudí bez práce, pričom miera nezamestnanosti je na úrovni 6 %. Naopak, počet voľných pracovných miest z roka na rok rastie – aktuálne atakuje hranicu 80-tisíc. Aj napriek tomu je niektoré pozície mimoriadne náročné obsadiť.

„Trh práce prakticky nemá potenciál zamestnať ľudí z úradov práce. Máme tu totiž príliš veľa dlhodobo nezamestnaných ľudí. Zamestnávatelia preto vyhľadávajú svojich nových pracovníkov medzi už zamestnanými ľuďmi a trh práce začína byť prehriaty,“ konštatuje Malo s tým, že na domácom trhu sa objavujú zahraniční investori, ktorí prinášajú ďalšiu prácu pre kvalifikovaných pracovníkov. Otázka znie, kde ich zobrať.

Rozhodujúce podľa odborníka z personalistiky tak bude, aké opatrenia dokáže vláda prijať pri riešení energetickej krízy, a to nielen vo vzťahu k domácnostiam, ale aj k energeticky náročným firmám a podnikateľskému sektoru celkovo. Rizikom totiž je nízka konkurencieschop­nosť Slovenska, príliš veľká byrokracia zo strany vlády pri zamestnávaní pracovníkov mimo krajín EÚ v porovnaní s okolitými krajinami a najmä ďalší odlev kvalifikovaných pracovných síl do zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #trh práce #Grafton