Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Meta bude prepúšťať. Podľa Zuckerberga zamestnáva veľa zbytočných ľudí

Internetový gigant Meta plánuje úspory, vrátane redukcie pracovnej sily.

23.09.2022 06:00
Meta, Mark Zuckerberg Foto:
Spoločnosť Meta Marka Zuckerberga je majiteľom sociálnych sietí Facebook a Instagram či komunikačnej služby WhatsApp.
debata (1)
farma, Čítajte aj Ťažký týždeň pre Markízu: Nadávky, hnev, krik, dráma! Farmu opúšťa druhý súťažiaci za týždeň

Americká internetová spoločnosť Meta plánuje v nasledujúcich mesiacoch znížiť náklady minimálne o desať percent, okrem iného prostredníctvom redukcie počtu zamestnancov. S odvolaním sa na zdroje oboznámené s plánmi firmy o tom informoval ekonomický denník The Wall Street Journal.

Firma tak podľa zdrojov reaguje na nepriaznivý vývoj tržieb a rastúcu konkurenciu. Meta je majiteľom sociálnych sietí Facebook a Instagram či komunikačnej služby WhatsApp.

online, internet, notebook Čítajte aj Prieskum: LinkedIn majú Slováci radšej ako Facebook. Kvôli biznis príležitostiam a novým klientom

Zdroje tvrdia, že firma už začala rušiť pracovné miesta prostredníctvom reorganizácie svojich oddelení. Tento postup je podľa zdrojov zrejme predohrou k rozsiahlejším úsporným opatreniam, na ktorých by sa malo veľkou mierou podieľať zníženie počtu zamestnancov.

Hovorca spoločnosti Meta Tracy Clayton v reakcii na tieto informácie poukázal na júlové vyhlásenie šéfa podniku Marka Zuckerberga, podľa ktorého bude firma musieť prerozdeliť svoje zdroje, pretože jej podnikanie čelí rastúcim tlakom.

Facebook Čítajte aj Na nákupoch cez sociálne siete najviac zarába Facebook. Konkurencia ho tak skoro nedobehne

Zuckerberg: Vo firme je veľa zbytočných ľudí

Spoločnosť Meta mala na konci druhého štvrťroka viac ako 83-tisíc zamestnancov, čo bolo takmer o tretinu viac ako pred rokom. „Reálne je vo firme pravdepodobne veľa ľudí, ktorí by tam byť nemali,“ uviedol Zuckerberg v júni.

Tržby spoločnosti Meta sa v druhom štvrťroku znížili o jedno percento na 28,8 miliardy dolárov (zhruba 29,1 miliardy eur). Firma tak zaznamenala prvý pokles štvrťročných tržieb vo svojej histórii. Podnikanie spoločnosti ohrozuje rad problémov, ku ktorým patrí aj silná konkurencia firiem Amazon a Tiktok na trhu s reklamou. Jej tržby zasiahli tiež zmeny spoločnosti Apple v oblasti ochrany osobných údajov v mobilnom operačnom systéme iOS.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Zuckerberg #Meta Platforms