Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obľúbili ste si Canvu? Má sadu nových funkcií pre prezentácie, videá či vytváranie webov

Vďaka intuitívnemu používaniu si každý môže jednoducho vytvoriť profesionálne dokumenty či grafiky a videá pre sociálne médiá.

18.09.2022 06:00
Canva Foto:
Canva Visual Worksuite
debata

Canva, bezplatná on-line platforma pre vizuálnu komunikáciu a spoluprácu, predstavila sadu nových produktov a funkcií. Vďaka jednoduchému používateľskému rozhraniu drag-and-drop a obrovskej škále šablón od prezentácií, webových stránok, grafiky pre sociálne médiá až po videá, ako aj rozsiahlej knižnici fontov, fotografií, ilustrácií, videozáznamov a zvukových klipov si môže každý používateľ jednoducho vytvoriť to, čo potrebuje.

„Vizuálna komunikácia sa stáva čoraz dôležitejšou zručnosťou pre tímy všetkých veľkostí v takmer každom odvetví,“ povedala spoluzakladateľka a generálna riaditeľka spoločnosti Canva Melanie Perkins. S uvedením nášho nového produktu Visual Worksuite prinášame na pracovisko jednoduché dizajnérske nástroje, ktoré môže využívať každý zamestnanec v každej firme a na akomkoľvek zariadení, odkiaľkoľvek na svete,“ dodala.

Zakladatelia spoločnosti Canva: Cameron Adams,... Foto: Canva
Canva Zakladatelia spoločnosti Canva: Cameron Adams, Cliff Obrecht a Melanie Perkins.

Nový Visual Worksuite prichádza v čase, keď spoločnosť Canva oslavuje míľnik viac ako 85 miliónov používateľov na celom svete, ktorí každú sekundu vytvoria viac ako 180 návrhov. Využitie vizuálnej komunikácie v rôznych profesiách a odvetviach prudko stúpa a znalosť platformy Canva je už požadovaná ako zručnosť vo viac ako 10-tisíc aktuálnych pracovných ponukách na LinkedIn.

Canva Docs

Nástroj na vytváranie vizuálne pútavejších textových dokumentov, ktoré zároveň obsahujú kľúčové funkcie pre spoluprácu, ako sú komentáre a spolupráca v reálnom čase. Dokumenty je možné jednoduchým kliknutím na tlačidlo zmeniť na plnohodnotnú prezentáciu. V aplikácii Presentation pribudla možnosť diaľkového ovládania prezentácie pomocou nového virtuálneho ovládača, ktorý je dostupný z ľubovoľného zariadenia.

Flourish

Aplikácia vizualizácie dát umožňuje previesť množstvo dát a štatistík do jednoduchých, jasných a ľahko pochopiteľných interaktívnych vizualizácií. K dispozícii sú šablóny pre animované stĺpcové až po viacúrovňové grafy.

Canva Websites

Vytváranie jednoduchých interaktívnych webových stránok z ľubovoľného zariadenia bez potreby špeciálnych technických zručností. K dispozícii sú stovky responzívnych šablón, pomocou ktorých je možné v priebehu niekoľkých minút vytvoriť a publikovať bezpečné – v prípade potreby aj heslom chránené – webové stránky na profesionálnej úrovni. Nová analytická funkcia Design Insights umožňuje získať prehľad o návštevnosti a publiku.

Canva Websites Foto: Canva
Canva Websites Canva Websites

Canva Whiteboards

Tento produkt prináša v hybridnej dobe rýchly prístup k tímovej spolupráci pri vytváraní a zdieľaní nápadov. K dispozícii je nekonečná „tabuľa“ s množstvom funkcií, od samolepiacich poznámok až po obrázky a diagramy alebo synchronizovaný časovač.

Video Background Remover

Odstránenie pozadia videa je jedna z najobľúbenejších funkcií. Teraz je k dispozícii ako súčasť sady Canva Video Suite, kde môžu používatelia jedným kliknutím odstrániť pozadie z akéhokoľvek vi­dea.

Canva Print

Aj keď je väčšina vizuálnej komunikácie digitálna, v prípade potreby si môžete vytlačiť viac ako 35 produktov a nechať si ich doručiť až domov. V ponuke sú pozvánky, plagáty, fotoknihy, ale aj mikiny, hrnčeky a množstvo ďalších produktov.

Spoločnosť Canva za každú objednávku tlače zasadí strom prostredníctvom svojho partnerského programu zalesňovania „One Print, One Tree“. K dnešnému dňu bolo vysadených viac ako 2,4 milióna stromov a do konca roka bude vysadených ďalších päť miliónov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Canva