Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poznáme najlepšie slovenské reklamy. Kampaňou roka sú „Nekonečné krásy Slovenska“

Porota prestížnej súťaže Zlatý klinec ocenila slovenské reklamy, ktoré vznikli za posledných dvanásť mesiacov.

10.09.2022 09:40
Kampaň Nekonečné krásy Slovenska Foto:
V kráľovskej kategórii Kampaň si odniesla zlato reklamná kampaň „Nekonečné krásy Slovenska“.
debata

V piatok, 9.septembra 2022, sa v Starej tržnici rozdávali ocenenia v súťaži Zlatý klinec, ktorá je najprestížnejšou kreatívnou súťažou slovenských reklám. Porota zložená z odborníkov z reklamných agentúr v nej hodnotí originalitu a inovatívnosť kreatívneho nápadu a kvalitu jeho realizácie. V tomto ročníku vyberala zo 425 prihlásených prác, ktoré vznikli za posledných dvanásť mesiacov.

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Zlato pre Nekonečné krásy Slovenska

V kráľovskej kategórii Kampaň si odniesla zlato reklamná kampaň „Nekonečné krásy Slovenska“, ktorú pripravila agentúra MUW Saatchi & Saatchi pre klienta Telekom. Kampaň propagovala dva mesiace neobmedzeného dátovania, ktoré operátor pripravil ako letný darček pre svojich zákazníkov. Agentúra si ako kulisu kampane zvolila slovenskú prírodu, sprevádzala ju legendárna pieseň od Karola Duchoňa Šiel, šiel.

„Turistika na Slovensku sa aj kvôli koronavírusu stala natoľko obľúbenou, že najmä počas leta sa na najpopulárnejších lokalitách zhromažďovali davy ľudí. V TV spote sme sa aj s prihliadnutím na aktuálnu pandemickú situáciu rozhodli na tento problém poukázať a ľudí motivovať, aby vďaka nekonečným dátam objavili nekonečne veľa krásnych miest, ktoré Slovensko ponúka,“ uviedla agentúra.

V online ľudí ďalej inšpirovala a ukazovala im miesta, na ktorých nenájdu davy turistov. „Aby boli turisti v bezpečí pri objavovaní nových miest, vytvorili sme Medvedí stopcast, ktorý ich pred medveďmi ochráni. Lesná nabíjačka sa zas postarala o dostatok energie pre smartfóny v horách,“ dodala agentúra.

Striebrom porota ocenila dve práce, obidve pre banky: „Nemíňaj litre na fast fashion“ od agentúry MUW Saatchi & Saatchi pre ČSOB a „Peniaze by nemali byť pre deti tabu“, ktorú pre 365.banu realizovala agentúra Wiktor Leo Burnett.

Bronz si odniesli tri reklamy. Agentúra dotcom.sk zabodovala s kampaňou „#vidimpodstatne“ pre Platformu rodín, TRIAD Advertising si ocenenie odniesol za kampaň „Životné dielo“ pre VÚB Banku a v kategórii Digitálna kampaň získala bronz agentúra Mannschaft za kampaň „Mealování v ostrovní“ pre klienta Bo District.

Agentúrou večera sa stala reklamná agentúra MUW... Foto: Zlatý klinec
Zlatý klinec 2022, MUW Saatchi & Saatchi Agentúrou večera sa stala reklamná agentúra MUW Saatchi & Saatchi.

Agentúrou večera sa stala reklamná agentúra MUW Saatchi & Saatchi. Okrem ocenenia Véčko pre naoceňovanejšiu reklamnú agentúru si odniesla osem ocenení za svoje práce. Najúspešnejším klientom sa stala ČSOB.

Grand Prix v tomto ročníku porota neudelila. Všetky ocenené práce si môžete pozrieť na webe Zlatého klinca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reklamná kampaň #Zlatý klinec