Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čokoláda Milka mení receptúru i obal. S veľkými zmenami prichádza po 25 rokoch

Súčasťou kampane bude aj Marek Fašiang.

06.09.2022 06:00
Redizajn čokolády Milka Foto:
Nový recept, nový tvar a nový obal. Čokoláda Milka sa po 25 rokoch mení.
debata

Nový recept, nový tvar a nový obal. Čokoláda Milka mení po 25 rokoch svoje kľúčové vlastnosti. Samotná čokoláda bude mať novú, ešte jemnejšiu receptúru, obal prejde redizajnom.

Zmení sa tiež marketingová komunikácia. Globálna kampaň s interným názvom „Renovation“ bude na slovenskom trhu zaradená do vysielania od septembra až do konca októbra a zahrnie televíziu, outdoor, digital, social, in-store, PR i influencer relations streamy.

návštevnosť webov Čítajte aj Návštevnosť webov: Čas opäť predbehol Topky, Denník N sa vrátil do top dvadsiatky

Milka v novom šate

Čokoláda Milka predstavuje v novej kampani upravenú receptúru, ktorá je senzoricky jemnejšia ako predtým. Podiel kakaa v čokoláde sa zvýši na 33 percent, čo prispieva k čokoládovejšej chuti a výraznejšej aróme. Mení sa tiež tvar čokoládovej tabuľky, ktorá sa zaoblí.

Dizajn obalu sa modernizuje, avšak zachováva sa ikonická fialová farba. Rovnako tak zostáva biele logo, ktoré však bude mať na obale nové miesto. Bude umiestnené v strede a názov „Milka“ tak bude na prednej strane viac dominovať.

Modernizáciou prejdú aj symboly značky – kravička Lila a alpské pohorie. Prísľub kvality spotrebiteľom zdôrazňuje na prednej strane informácia „100 % alpského mlieka“ a tiež logo projektu „Cocoa Life“, čím výrobca čokolády Milka prehlasuje, že kakao zabezpečuje v súlade s princípmi udržateľného poľnohospodárstva. „Kvalita, udržateľnosť a výrazná viditeľnosť majú zaujať spotrebiteľa,“ uviedla Viktória Uzsáková manažérka marketingu čokolády Milka.

Súčasťou kampane bude aj Marek Fašiang

Globálna komunikačná kampaň je na Slovensku rozdelená na tri fázy. Počas dvojtýždňovej teaser fázy boli na 90 citylightoch v centre Bratislavy a Košíc umiestnené reklamy s motívom čokolády bez loga a názvu. Na obrazovke sa nachádzalo tvrdenie, že sa jedná o čokoládu jemnejšiu než Milka. „Cieľom bolo získať pozornosť spotrebiteľov a vzbudiť zvedavosť po novej čokoláde,“ uviedla Uzsáková. Doplnená bola tiež o sponzorované príspevky na sociálnych médiách.

Na sociálnych sieťach bol v rámci upútavky na neznámu čokoládu vytvorený profil „Jemnejšia než Milka,“ ktorý pomohol s naštartovaním propagácie na sieťach Facebook a Instagram. Do kampane sa zapájajú dvaja slovenskí influenceri, Matej Slažanský a Marek Fašiang.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Fasiang (@marekfasiang)

Ďalšie fázy kampane

S reveal fázou spúšťa čokoláda Milka dvojmesačnú 360-stupňovú kampaň. „V druhej fáze vysvetľujeme záhadu s tým, že nová Milka je ešte o kus jemnejšia,“ dodala Uzsáková. V rámci OOH reklamy sa do motívov kampane „Renovation“ prefarbí električka, ktorá bude jazdiť centrom Bratislavy a tiež autobusová zastávka Aupark v Košiciach. V televízii budú zaradené reklamné spoty, ktorých kratšie verzie pobežia na sociálnych sieťach. V OOH reklame sa k CLV citylightom pripoja billboardy a bigboardy. Kampaň bude podporená samplingom v obchodných reťazcoch.

V tretej fáze sa predstaví nové kľúčové posolstvo marketingovej kampane: „Milka. Jemnejšia než kedykoľvek predtým“ a aktivity budú pokračovať.

Nový recept, nový tvar a nový obal. Čokoláda... Foto: Mondelēz International
Redizajn čokolády Milka Nový recept, nový tvar a nový obal. Čokoláda Milka sa po 25 rokoch mení.

O regionálnu i lokálnu (CZ/SK) adaptáciu sa postarala agentúra Ogilvy One. Public relations zastrešila komunikačná agentúra DIVINO. Digitálnu komunikáciu a reklamu v televízii pokrýva agentúra Publicis. Promo na sociálnych sieťach a nákup mediálneho priestoru má na starosti agentúra Wavemaker, správu sociálnych sietí agentúra DFMG. In-store komunikáciu zabezpečuje agentúra PPM Factum a influencer marketing agentúra Peppermint.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reklamná kampaň