Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne prichádza zmena. Twitter testuje funkciu, ktorá mu doposiaľ chýbala

Najviac žiadaná funkcia však nebude dostupná pre všetkých používateľov.

04.09.2022 06:00
Twitter Foto:
debata

Sociálna sieť Twitter oznámila, že začala testovať novú funkciu – možnosť úpravy tweetov po ich odoslaní, ktorá patrí medzi najviac žiadané funkcie medzi používateľmi siete. Spoločnosť sa po rokoch rozhodla ich žiadostiam vyhovieť a začala testovať tlačidlo, ktoré zmenu publikovaného príspevku umožní.

sociálne siete Čítajte aj Päť dôvodov, prečo vaše sociálne siete nefungujú

Novinku zatiaľ testuje na interných zamestnancoch spoločnosti. V najbližších týždňoch ju plánuje zaviesť pre predplatiteľov služby Twitter Blue, ktorá stojí 4,99 dolára mesačne. Táto služba je v súčasnosti dostupná v USA, Kanade, Austrálii a na Novom Zélande, na Slovensku nie je dostupná. Testovanie bude najskôr lokalizované do jednej krajiny a neskôr by sa mala funkcia rozširovať aj pre ďalších používateľov.

Novinka bude mať aj ďalšie obmedzenie – tweety bude možné upravovať len do 30 minút po ich zverejnení. Počas tejto doby však budú môcť používatelia príspevok zmeniť aj viackrát. Pri upravenom tweete sa bude zobrazovať nálepka s informáciou, že tweet bol upravený a tiež dátum úpravy. Kliknutím na nálepku sa používateľ dostane do histórie príspevku, kde uvidí jeho predchádzajúce verzie. Tieto nálepky budú vidieť všetci používatelia Twitteru bez obmedzenia.

Takto vyzerá nová funkcia "Edit... Foto: Twitter
Twiiter Takto vyzerá nová funkcia "Edit tweet" v testovacej verzii.

„Dúfame, že s dostupnosťou funkcie „Edit tweet“ bude tweetovanie prístupnejšie a menej stresujúce. Mali by ste byť schopní zapojiť sa do konverzácie spôsobom, ktorý vám dáva zmysel, a my budeme naďalej pracovať na spôsoboch, vďaka ktorým to bude jednoduché,“ uviedla spoločnosť na svojom blogu.

Spoluzakladateľ spoločnosti a jej bývalý riaditeľ Jack Dorsey v minulosti tvrdil, že firma takúto možnosť pravdepodobne nikdy neponúkne. V apríli však Elon Musk, ktorý vtedy plánoval Twitter kúpiť, zverejnil anketu, v ktorej sa 73,6 percenta zo 4,4 milióna účastníkov vyjadrilo, že si podobnú funkciu praje. Niektorí používatelia však myslia, že je zbytočná alebo v rozpore s duchom platformy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálne siete