Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heureka kupuje službu Balíkobot. Chce posilniť logistiku zásielok

Hodnotu akvizície nechce žiadna zo strán komentovať.

28.08.2022 12:42
pexels-kampus-production-8931691 Foto:
ilustračné foto
debata

Skupiny Heureka Group rozširuje svoje služby a kupuje Balíkobot, ktorý umožňuje presné online sledovanie pohybu zásielok. K akvizícii prichádza rok a pol po kúpe brnianskej technologickej firmy Dataweps.

Jan Mayer Čítajte rozhovor Šéf Heureky: V online nakupovaní sme poskočili o sedem rokov dopredu

Hlavným cieľom ďalšej akvizície je posilnenie služieb v oblasti spracovania a prenosu logistických dát v rámci marketplace. Heureke zapadá do dlhodobých cieľov vybudovať najväčší európsky marketplace. Hodnotu akvizície nechce žiadna zo strán komentovať.

„Spojenie s partnerom, ktorý má silné know-how v oblasti logistiky, významne obohatí a posunie naše služby v rámci budovania najväčšieho európskeho marketplace a jednotnej platformy Heureka Group,“ hovorí k novému spojeniu Tomáš Braverman, CEO Heureka Group. Tá aktuálne pôsobí v deviatich krajinách regiónu CEE.

e-shop, online obchod Čítajte aj Chystáte sa otvoriť e-shop? Znie to lákavo, myslite však na týchto päť bodov

Majoritnými investormi Balíkobotu sú Martin Kasa a David Folprecht. „Za Balíkobotom som stál od samého začiatku a som veľmi rád, že ho odovzdávame do rúk tak skúseného hráča ako je Heureka. Balíkobot každoročne rastie o desiatky percent a má veľmi skúsený tím na čele s Martinom Šauerom. V rámci skupiny Heureka očakávam ďalší dynamický rast, expanziu do zahraničia a synergie zo spolupráce v skupine,“ hovorí Martin Kasa.

Služba Balíkobot funguje na trhu od roku 2014 a zaisťuje automatizované odosielanie dát o balíkoch, paletách a listoch z e-shopového systému priamo dopravcom. Vďaka tomu sa výrazne zrýchľuje aj samotná logistika tovaru. Pôsobí na českom a slovenskom trhu a jej integráciu ponúka aktuálne viac ako 120 e-shopových a ERP systémov. „Vďaka akvizícii získame potrebné zázemie silného partnera, s ktorým budeme hľadať synergie pre rozvoj našich spoločných služieb, ktoré pomôžu našim zákazníkom lepšie zvládať logistické procesy,“ hovorí Martin Šauer, CEO Balíkobotu.

Vo vedení Balíkobotu sa aktuálne nič nemení. V rámci štruktúry skupiny Heureka Group bude Balíkobot samostatnou entitou, ktorá bude hľadať synergie v prípadoch, kde to dáva zmysel. CEO Balíkobotu Martin Šauer bude podliehať CEO celej Heureka Group.

online nákup, online nakupovanie, nákup cez internet, žena, karta, notebook Čítajte aj Kríza v e-shopoch skončila. Nakupujeme už skoro toľko ako vlani

Heureka je najväčší nákupný poradca a cenový porovnávač na slovenskom a českom internete. Patrí stabilne medzi 10 najnavštevo­vanejších webov na Slovensku a mesačne ju navštívi viac ako 1,9 milióna unikátnych užívateľov. Zákazníci na slovenskej Heureke vyberajú a porovnávajú produkty z ponuky viac ako 38-tisíc internetových obchodov. Do Heureka Group patrí okrem českej a slovenskej Heureky aj maďarský Árukereső.hu, rumunský Compari.ro, bulharský Pazaruvaj.com, slovinský Ceneje.si, chorvátsky Jeftinije.hr, srbské Idealno.rs a bosniansky Idealno.ba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Heureka #Balíkobot