Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ministerka Milanová má nového šéfa komunikácie. Predtým radil Igorovi Matovičovi

Vedením oddelenia komunikácie na ministerstve kultúry je poverený Ladislav Bariak.

07.07.2022 06:00
Ladislav Bariak Foto:
Ladislav Bariak je novým mediálnym poradcom ministerky Natálie Milanovej.
debata (1)

Ladislav Bariak je od 1. júla poverený vedením oddelenia komunikácie na ministerstve kultúry. Predtým pôsobil od augusta 2021 na ministerstve financií, kde bol mediálnym poradcom Igora Matoviča. Po necelom roku, v júni 2022, pracovný pomer na vlastnú žiadosť ukončil.

Igor Matovič Čítajte viac Matoviča opúšťajú kľúčoví ľudia. Po hovorkyni u neho skončil aj poradca

Rezort kultúry mi je veľmi blízky

Bariaka sme sa opýtali, aké bude mať kompetencie a čo bude jeho prioritou na novom pôsobisku. „Som vďačný ministerke kultúry Natálii Milanovej za túto príležitosť a verím, že spoločne s ňou a s jej doterajším tímom dokážeme ešte viac zviditeľniť dôležitosť kultúry vo verejnom priestore. Mne osobne je rezort kultúry už roky veľmi blízky, keďže som sa aj ako novinár dlhoročne zaoberal témami, ktoré patria do jeho pôsobnosti. Druhým dôvodom, prečo som si vybral túto prácu, je skutočnosť, že s pani ministerkou sa poznám dlhé roky a preto verím, že spolu dokážeme presadiť všetky priority, ktoré si táto vláda v programovom vyhlásení stanovila,“ uviedol.

Ladislav Bariak pred odchodom z médií pracoval šesť rokov v Aktualitách, kde sa venoval hlavne politike. Ako novinár pôsobil aj v spoločnosti 7 Plus či televízii TA3. Do tímu ministra financií nastúpil ako poradca v auguste 2021 a vydržal v ňom necelý rok. Igor Matovič však nemá vybudované štandardné komunikačné tímy. Oficiálneho hovorcu alebo hovorkyňu nemal na pozícii premiéra a túto funkciu nevyužíva ani ako minister financií. Napriek dlhodobej kritike využíva na informovanie verejnosti svoj súkromný profil na Facebooku, kde používa svojský, „uvoľnený“, viackrát až infantilný štýl komunikácie.

Igor Matovič Čítajte viac Matovič zas perlí na internete: Noví nepriatelia a svojské oslavy megainvestície automobilky

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #personálne zmeny