Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rádio Devín oslavuje 50 rokov. V kampani sa predstavia Ľubica Čekovská, Peter Lipa či Robo Roth

Rádio Devín odštartovalo svoje vysielanie 4. septembra 1972.

08.06.2022 07:00
Ľubica Čekovská a Peter Lipa v kampani Rádia Devín Foto:
Ľubica Čekovská a Peter Lipa v kampani Rádia Devín
debata

Rádio Devín je súčasťou rozhlasových okruhov RTVS už od roku 1972, kedy 4. septembra odštartovalo svoje vysielanie ako programový okruh vtedajšieho československého rozhlasu.

„Rádio Devín, slovami vtedajšieho riaditeľa Československého rozhlasu na Slovensku, Miloša Marka, malo priniesť na scénu interaktívnu spoluprácu s verejnosťou pri tvorbe kultúrnych hodnôt a kultiváciu más. Rádio Devín je dodnes prvým a jediným rádiom na Slovensku, ktoré je profilovo zamerané výlučne na umenie a kultúru,“ približuje koncepciu Rádia Devín jeho intendantka Jana Orlická.

trojka, Čítajte viac RTVS plánuje návrat Trojky: Po novom bude mať päť televíznych okruhov

Nová kampaň aj logo

Okrúhle 50. výročie oslávi Rádio Devín novou vizuálnou kampaňou. Poslucháčov a divákov v nej budú sprevádzať piati ambasádori, ktorí sú známymi osobnosťami kultúry. Na vlne jazzu sa bude viezť spevák Peter Lipa, na vlne filmu režisér Peter Kerekeš, na vlne vážnej hudby skladateľka Ľubica Čekovská, na vlne divadla herec Robert Roth a na vlne literatúry spisovateľka Verona Šikulová. Ambasádori budú pripomínať počas štyroch mesiacov výročie Rádia Devín nielen z rozhlasového éteru, ale aj na televíznych obrazovkách RTVS.

Rádio Devín dostalo k „päťdesiatke“ aj nové logo, ktoré podľa RTVS nadväzuje na architektonický odkaz obrátenej pyramídy Štefana Svetka, hradu Devín, korporátnu kultúru RTVS a jej hodnotového systému ako verejnoprávneho média, ako aj symbol vysielacieho signálu a celoživotný kontakt s poslucháčom.

Ľubica Čekovská v kampani Rádia Devín. Foto: RTVS
Ľubica Čekovská Ľubica Čekovská v kampani Rádia Devín.
Peter Lipa v kampani Rádia Devín. Foto: RTVS
Peter Lipa Peter Lipa v kampani Rádia Devín.

Samotný slávnostný deň 4. septembra bude Rádio Devín oslavovať na medzinárodnej československej úrovni. V rovnaký deň a rok bolo totiž v Prahe zahájené vysielanie Rádia Vltava. Mimoriadnym spoločným vysielaním si oba okruhy pripomenú svoju jedinečnosť i súčasné poslanie médií v oblasti kultúry a umenia. Pripravený je aj slávnostný galavečer s výnimočnými osobnosťami, ktoré tvorili a tvoria počas 50 rokov hodnoty a idey tohto programového okruhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba