Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konšpirátori sa nezastavia pred ničím: Heriban zomrel kvôli očkovaniu. Je to úchylné, hovorí polícia

Hybridná vojna prebiehajúca na internete sa nezastaví ani pri mimoriadne smutných udalostiach ako je smrť. Polícia upozorňuje na hoaxy, ktoré sa šíria na internete o nečakanom skone umelca Daniela Heribana.

29.05.2023 06:00
heriban, červené pásky, Foto:
Dano Heriban v seriáli Červené pásky.
debata (282)
heriban, horná dolná, Čítajte aj Diváci neprídu o Heribana: Pred nečakanou smrťou stihol dotočiť nový seriál

Krátko po zverejnení smutnej správy o smrti Dana Heribana zaplavili sociálne siete „zaručené“ správy konšpirátorov, o „pravom“ dôvode jeho odchodu z tohto sveta. Dovtedy nebola zverejnená oficiálna správa, čo spôsobilo jeho smrť. Podľa prvých odhadov odborníkov a lekárov mohlo ísť akútnu disekciu aorty, pričom diagnostika je mimoriadne náročná. Menej pravdepodobným scenárom mohol byť srdcový infarkt. Pri disekcii aorty zomiera až 98% pacientov do 48 hodín.

diana morova tomas mastalir Čítajte aj Novinka Jojky Tomáš a Diana: Najslabší seriál tejto sezóny, ktorý diváka vráti do roku 1990

K téme konšpiračných teórii sa vyjadril aj lekár, internista a primár Milan Kulkovský. „Je mi ľúto, že sa okamžite po tejto správe začali šíriť zaručené informácie o tom, že príčinou jeho úmrtia je vakcína. Občas mám pocit, že veľká časť populácie nadobudla pocit/názor, že pred pandémiou nedochádzalo k náhlym úmrtiam mladých ľudí. Tragédie a akútne, život ohrozujúce ochorenia, tu žiaľ boli vždy a naďalej aj budú. Mnohé z ochorení sú aj pri rýchlej diagnostike napriek pokroku medicíny aj dnes smrteľné. Podľa dostupných informácii je na základe mojich skúseností pravdepodobnou príčinou náhleho skonania Daniela Heribana akútna disekcia aorty, ktorá sa žiaľ prejavuje často nešpecificky, napríklad bolesťami chrbta,“ napísal na sociálnej sieti.

Dano Heriban v najsledovanejších seriáloch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Dano Heriban v seriáli Druhá šanca.
joj, joj group, Čítajte aj Jojka využila zaváhanie Markízy: Slováci môžu dostať novú televíziu, ktorá dlhodobo chýbala

Napokon až v sobotu večer bola oficiálne potvrdená príčina smrti, ktorá dala za pravdu prvým odhadom odborníkov. Išlo o disekciu aorty.

Polícia SR upozornila na nebezpečné posty na Facebooku, ktoré okamžite priniesli zaručenú diagnózu. Opäť je príčinou vakcína proti koronavírusu. Tak ako to býva železným pravidlom, aj v prípade smrti umelca Dana Heribana dochádza k zneužívaniu jeho smrti na propagáciu úchylných prejavov anonymných účtov na sociálnych sieťach. Rovnako postupovali v prípade Júliusa Viršíka, Vladimíra Krčméryho a Miroslava Žbirku. Okamžite po ich smrti prichádzali so zaručenými dôvodmi ich skonu, píše polícia.

heriban, horná dolná, Čítajte aj Zosnulý Heriban v slovenských seriáloch: Nezabudnuteľný Brmbalík, dojímal v Červených páskach a Druhej šanci

Heriban zomrel vo štvrtok vo veku 43 rokov a správa otriasla celým Slovenskom. Patril k najobsadzova­nejším seriálovým hercom, zahral si v Červených páskach, Druhej šanci, Pumpe, Hniezde a samozrejme sa nikdy nezabudne na ikonickú rolu Brmbalíka v Hornej Dolnej.

Diváci ho ešte uvidia v novom seriáli, ktorý nakrúcal pre Voyo. Voyo Originál s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

Jedným z posledných filmov, ktoré obľúbený herec nakrútil, je česko-ukrajinsko-litovská historická dráma Muž, ktorý stál v ceste. V skutočnom príbehu o dilemách, ktoré prinášal život v komunistickom Československu, stvárňuje Heriban Alexandra Dubčeka.

Pietna spomienka bude v novej budove SND v utorok 30. mája o 11.00 hod. Vstup pre verejnosť je hlavným vchodom od 10.15 hod., vstup do Sály činohry o 10.30 hod.

© Autorské práva vyhradené

282 debata chyba
Viac na túto tému: #Dano Heriban