Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Úctyhodné číslo: Táto štátna inštitúcia už má viac ako pol milióna sledovateľov

Facebook Polície SR sa stal jednou z 30 najsledovanejších stránok na Slovensku.

31.03.2023 06:00
Polícia SR Foto:
debata
the night agent, Čítajte aj Z nenápadného seriálu svetový hit za pár hodín: Táto novinka prevalcovala Netflix

Facebooková stránka Policajného zboru má už viac ako 500-tisíc sledovateľov. Stránka Polícia Slovenskej republiky tak dosiahla historický míľnik a po necelých šiestich rokoch od svojho vzniku sa stala jednou z 30 najsledo­vanejších stránok na Slovensku. V prepočte na obyvateľov patrí aj medzi najsledovanejšie polície v EÚ. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR v tlačovej správe.

tomáš tarr, ruža pre nevestu, Čítajte aj Ruža pre nevestu stále na divákov nezaberá: Čoskoro príde vynútená pauza

Bez spolupráce s marketingovými expertmi

Ako vysvetlil rezort vnútra, polícia v rámci budovania sociálnych sietí nikdy nespolupracovala s externou spoločnosťou či marketingovými expertmi. Celý projekt bol vybudovaný v rámci vlastných kapacít. Polícia zároveň, ako jedna z mála inštitúcií, umožňuje verejnosti kontakt prostredníctvom súkromných správ.

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran podotkol, že pôsobenie na sociálnych sieťach je v súčasnosti nevyhnutnosťou, ktorá posúva Policajný zbor vpred. „Prispieva to k zvyšovaniu dôvery občanov v tento ozbrojený bezpečnostný zbor. Vďaka nášmu pôsobeniu na sociálnych sieťach sa k dôležitým informáciám od občanov dostávajú aj vyšetrovatelia alebo pátrači," dodal Hamran.

Čo ja viem Čítajte aj Čo ja viem sa vráti netradične na jeseň. RTVS začala nakrúcať nové časti

Desiatky tisíc statusov a správ

V priebehu šiestich rokov bolo na facebookovej stránke polície publikovaných približne 14 500 statusov a prijali viac ako 55-tisíc súkromných správ od občanov. Najviac zobrazení mala stránka vďaka intenzívnemu spravodajstvu v súvislosti s vojnou na Ukrajine a situáciou na hranici v marci 2022, keď si jej obsah pozrelo viac ako 19 miliónov ľudí. V súčasnosti stránka zaznamenáva zobrazenie mesačného obsahu v počte takmer tri milióny ľudí.

Policajný zbor okrem hlavnej stránky Polícia Slovenskej republiky prevádzkuje aj osem stránok jednotlivých krajských riaditeľstiev, facebookovú stránku Hoaxy a podvody – polícia SR a tiež dva účty na sociálnej platforme Instagram. „Dohromady všetky stránky a účty sleduje viac ako 1,3 milióna ľudí. Policajný zbor uvedené historické míľniky dosiahol bez použitia platenej reklamy, ktorú plánuje zaviesť prvýkrát v súčasnosti s cieľom oslovenia ešte väčšej skupiny obyvateľov, ku ktorým sa komunikované témy doposiaľ ešte nedostali," dodal rezort.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR