Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zuckerberg ohlásil hromadné prepúšťanie. Na Facebooku zruší ďalších 10-tisíc pracovných miest

Meta ako prvá veľká technologická spoločnosť oznámila masívne prepúšťanie.

14.03.2023 16:10
Mark Zuckerberg / Facebook / Foto: ,
Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti Meta Platforms, pod ktorú patrí Facebook, Instagram a Whatsapp.
debata

Meta Platforms, materská spoločnosť sociálnej siete Facebook, ruší ďalších 10-tisíc pracovných miest a neobsadí 5-tisíc otvorených pozícií, pretože znižuje náklady.

Renáta Názlerová Čítajte aj Bratislavský kraj ma dlhodobo šikanoval a diskriminoval, hovorí po vyhadzove bývalá tvár Jojky

Meta dnes oznámila, že koncom apríla zníži veľkosť svojho náborového tímu, urobí ďalšie škrty vo svojich technologických skupinách a potom koncom mája vo svojich obchodných skupinách. Ďalšie kolo prepúšťania nasleduje zhruba štyri mesiace po tom, ako zrušila 11-tisíc miest. Meta ako prvá veľká technologická spoločnosť oznámila druhé kolo hromadného prepúšťania.

„Bude to ťažké a nedá sa to obísť,“ povedal generálny riaditeľ Mark Zuckerberg. „Bude to znamenať rozlúčku s talentovanými a zanietenými kolegami, ktorí boli súčasťou nášho úspechu,“ dodal.

top tv programy február Čítajte aj Klamstvo, Einstein, Dunaj alebo Nemocnica? Diváci rozhodli, že rebríček ovládli...

Spoločnosť so sídlom v Kalifornii investovala miliardy dolárov, aby sa preorientovala na virtuálny svet – metaverse. Vo februári oznámila nižší zisk a tržby za 4. štvrťrok 2022. Dôvodom bol pokles výdavkov na online reklamu od firiem, ktoré čelia vysokej inflácii a rastúcim úrokovým sadzbám. A tiež zvýšená konkurencia zo strany rivalov, ako je Tiktok.

„Keď som tento rok hovoril o efektívnosti, povedal som, že časť z našej práce bude zahŕňať odstraňovanie pracovných miest, čo poslúži na vybudovanie štíhlejšej, technologickejšej spoločnosti a zlepšenie našej výkonnosti,“ povedal Zuckerberg. Cieľom širšej reštrukturalizácie spoločnosti Meta je zoštíhliť organizačnú štruktúru, zrušiť projekty s nižšou prioritou a znížiť mieru náboru zamestnancov.

online nakupovanie, e-shop Čítajte aj Tesco dostane konkurenciu. Ďalší veľký reťazec čoskoro spustí donášku potravín

Zhoršujúca sa situácia v ekonomike priniesla sériu hromadných prepúšťaní v podnikovom sektore v celej Amerike od bánk na Wall Street, ako sú Goldman Sachs a Morgan Stanley, až po veľké technologické firmy vrátane Amazon.com a Microsoft. Technologický priemysel od začiatku roka 2022 prepustil viac ako 280-tisíc ľudí, pričom ďalších zhruba 40 % zamestnancov príde podľa odhadu expertov o prácu tento rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #hromadné prepúšťanie #Meta Platforms