Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Facebook a Instagram zavádza predplatné. Modrý odznak overí totožnosť účtu

Platené overenie totožnosti je už spustené v Austrálii a na Novom Zélande.

25.02.2023 06:00
Meta Verified, Facebook, Instagram Foto:
debata

Americká internetová spoločnosť Meta Platforms začína testovať platenú službu, ktorá používateľom umožní nechať si pri svojich účtoch overiť totožnosť. Pre sociálne siete Facebook a Instagram bude stáť od 11,99 dolára (11,26 eura) mesačne.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Koniec českých televízií? Dôsledky pocíti celé odvetvie, aj samotné slovenské stanice, hovorí odborník

Modrý odznak

Novú ponuku s názvom Meta Verified – balík predplatného na Facebooku a Instagrame, ktorý obsahuje modrý odznak potvrdzujúci overený účet, začala Meta testovať v Austrálii a na Novom Zélande. Následne bude spustená aj v Spojených štátoch a iných krajinách. Predplatiteľov s overeným účtom bude od ostatných používateľov odlišovať odznak, ktorý majú overení používatelia už teraz. Ako informuje na svojom blogu, na overenie bude potrebný preukaz totožnosti, účet potom bude označený modrým odznakom.

S Meta Verified používatelia získajú:

  • Overený odznak, ktorý potvrdzuje, že účet bol overený preukazom totožnosti.
  • Účty musia spĺňať minimálne požiadavky na aktivitu, ako je predchádzajúca história odosielania, a používatelia musia mať aspoň 18 rokov.
  • Meta Verified bude podporovať iba skutočné meno v profile. Po overení profilu nemôže používateľ zmeniť meno profilu, dátum narodenia ani fotografiu vo svojom profile bez toho, aby znova prešiel procesom overenia.
  • Overeným používateľov prinesie nová funkcia väčšiu ochrana pred odcudzením identity vďaka proaktívnemu monitorovaniu účtov pre napodobiteľov, zvýšený dosah a viditeľnosť vo vyhľadávaní, komentároch a odporúčaniach, a tiež exkluzívne funkcie na prezentovanie.
  • Účty, ktoré už sú overené, zatiaľ zmeny nečakajú, firmy v súčasnosti nie sú oprávnené žiadať o Meta Verified.
RTVS Čítajte aj Koncesie sú minulosťou, štát to bude stáť ďalších 74 miliónov. RTVS však potrebuje aspoň raz toľko

Cena služby, ktorej súčasťou bude aj zvláštna ochrana proti tomu, aby sa za používateľov vydával niekto iný, bude stáť 11,99 dolára mesačne na internete a 14,99 dolára (14,10 eura) na zariadeniach s operačným systémom iOS, ktorý využíva spoločnosť Apple. Predplatné pre overovaciu modrú ikonu koncom minulého roka spustila tiež americká internetová spoločnosť Twitter na svojej sociálnej sieti. Po novom má stáť 11 dolárov (10,33 eura) mesačne.

Meta je najväčšia svetová spoločnosť v oblasti sociálnych médií. Jej šéf Mark Zuckerberg opakovane sľuboval, že používatelia budú mať vždy k dispozícii aj verziu Facebooku, ktorá bude zadarmo. Nová služba má spoločnosti, ktorá v minulom roku stratila takmer dve tretiny svojej hodnoty na burze, pomôcť získať ďalšie zdroje príjmov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Instagram #Meta Platforms