Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci sa majú na čo tešiť: Takto vyzerá predvolebná kampaň Matoviča na Facebooku

Politická kultúra má dlhodobo štýl kamikadze. No schválenie dátumu predčasných parlamentných volieb otvorilo Pandorinu skrinku. Slováci sú denne konfrontovaní s absurdnými návrhmi poslancov a to do konca septembra je ešte veľmi ďaleko.

16.02.2023 14:36
Igor Matovič, 500 eur Foto:
Igor Matovič (OĽaNO) prišiel s nápadom zaplatiť každému voličovi v predčasných voľbách 500 eur.
debata (5)
klamstvo, maštalír, Čítajte aj Televízna udalosť sezóny? Markíza ukázala dychberúce zábery z nového seriálu

Svojou aktivitou na sociálnej sieti je už Igor Matovič dlhodobo známy, no posledné dni je na nej extrémne aktívny a pridáva niekoľko statusov denne, v ktorých reaguje na aktuálne dianie a predstavuje svoje riešenie týkajúce sa napríklad 500 eurovej odmeny tým, ktorí prídu voliť. Počas ostatných dní sa v parlamente rokovalo o zákaze nedeľného predaja, potratoch, zmeny definície plodu do tretieho mesiaca, neustále sa handrkujú poslanci o možnom inom termíne volieb.

markíza, joj, Čítajte aj Podivný boj medzi Markízou a Jojkou nemá konca: Pripravujú takmer rovnaké seriály

Do toho vstúpila prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá žiada skorší termín volieb, hoci pôvodne súhlasila s 30. septembrom. Súčasná politická situácia, charakterizovaná legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie, je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. „Dianie v parlamente pripomína skôr chaos než zodpovednú správu vecí verejných,“ skonštatovala hlava štátu. Obracia sa zároveň na politických lídrov, aby sa postarali o nápravu.

internet, online Čítajte aj Návštevnosť slovenských webov stagnovala. Čo vieme o ich návštevníkoch?

Prezidentka Zuzana Čaputová sa pri zmene názoru na termín predčasných parlamentných volieb riadi prieskumom, uviedol líder OĽaNO Igor Matovič. Matovič vyhlásil, že hoci prezidentka bola najprv za skorší termín volieb, následne iniciatívne prišla s tým, že vie žiť so septembrom. „To, že sú voľby v septembri, je jej zásluha. To, že ju to dodatočne mrzí, pretože si pozrela nejaký prieskum, to mi je ľúto,“ povedal v parlamente novinárom. Dodal, že prezidentka „všetko robí podľa prieskumu“.

Všetko nasvedčuje tomu, že predvolebná kampaň politických strán sa už dávno začala, ako inak na sociálnych sieťach. Tu je výber statusov Igora Matoviča za posledných niekoľko dní, ktorý rozhodne nemá slovník primeraný jeho postaveniu a jeho obhajoby 500 eurového príspevku, ktorý by Slovensko stál miliardy eur.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič