Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Politológ na margo Matovičovho statusu: Kampaň bude drsná, vulgárna a prázdna. Presne taká, ako súčasní politici

Politológ hovorí, či sú vyjadrenia Igora Matoviča vhodné po útoku na Zámockej ulici a či sú už predzvesťou témy volebnej kampane.

05.01.2023 06:00
štátny rozpočet, Igor Matovič, Eduard Heger,... Foto: ,
Predseda vlády Eduard Heger a Igor Matovič po vyhlásení, na ktorom ponúkol svoju demisiu na post ministra financií.
debata (2)
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza neprestáva prekvapovať: Návrat šou po 17 rokoch. A teraz odhalenie moderátora

Líder OĽaNO Igor Matovič začal byť po odvolaní z postu ministra financií ešte aktívnejší na sociálnych sieťach. Po známom výroku „Som hetero, prepáčte“ zverejnil na Facebooku ďalší status, ktorým prezentuje svoj postoj k LGBTI+ komunite: „Chorá doba. Choré vraj zdravé je a zdravé choré. A keď choré chorým nazveš, chorý si ty a nie chorý. Choré.“ Po jeho zdieľaní satirickou stránkou Zomri sa zapojil do komentárov a priložil aj svojich päť morálnych princípov zo statusu.

Komunikácia Igora Matoviča sa tak dostáva do rozporu s vyjadreniami Eduarda Hegera, ktorý len začiatkom roka vyzval v statuse s názvom „Cestou spájania“, aby sa na Slovensku nerozrastala politika nenávisti a rozvratu, a v „štvavých kampaniach proti policajtom, prokurátorom, sudcom, novinárom, liberálom či konzervatívcom, LGBTI+, Rómom, aktivistom či mimovládnym organizáciám“ sa nehľadal nepriateľ tam, kde nie je.

matovič Čítajte viac Matovič znova útočí na LGBTI+ komunitu. Rétorika lavíruje na extrémistickej hrane

Politológa Jozefa Lenča sme sa opýtali, či sú vyjadrenia Igora Matoviča ako vrcholového politika vhodné po útoku na Zámockej ulici a či sú už predzvesťou témy volebnej kampane.

Sú statusy a komentáre Igora Matoviča adekvátne po teroristickom útoku na Zámockej ulici?

Vyjadrenia poslanca Matoviča sú v prvom rade hlúpe. Vyjadrujú zúfalstvo autora, ktorý sa snaží získať pozornosť. A, žiaľ, médiá mu ju poskytujú. V kontexte útoku na Zámockej sú nezodpovedné a nepatričné.

Dá sa vnímať najnovšia komunikácia lídra OĽaNO ako začiatok predvolebnej kampane?

Poslanec Matovič je v permanentnej volebnej kampani. Snaha zaujať, byť v „žiari reflektorov“ je preňho dôležitejšia, ako robiť poctivú a zodpovednú politiku. Poslanec Matovič je škodná systému.

Ako bude vyzerať predvolebná kampaň? Čo bude jej hlavnou témou?

Kampaň bude drsná. Vulgárna. A obsahovo prázdna. Presne taká, akí sú súčasní predstavitelia straníckych politických elít a akých si volia po vulgárnej a prázdnej politike túžiaci voliči.

Hit roka, 1993 Čítajte aj Štartuje nová šou Hit roka! Pre RTVS ju vyrába firma, ktorá stála za Zlatými časmi či Hitom storočia

Matovič: Progresívno tolerantné ťuťuli muťuli

Igor Matovič po reakcii na zdieľanie svojho statusu o „chorej dobe“ komentoval aj ďalší status na stránke Zomri. Nevieme síce, o čom tento status je, ale je určite dôležitý, keď je napísaný veľkými písmenami, je tam spomenutý boh, Putin, liberalizmus a má veľa výkričníkov. „Jasné, len robte z veriacich bláznov, len preto, lebo niekomu trochu preplo. To je také ťuťuli muťuli progresívno tolerantné,“ napísal Matovič v komentári.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #Igor Matovič #Jozef Lenč