Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chýbal vám "kapitán" Danko? Jeho najnovší kúsok rozbil internet

Komunikácia politikov, či úspešných alebo neúspešných, je na Slovensku kapitola sama o sebe.

25.11.2022 10:00
Andrej Danko Foto:
Predseda parlamentu za stranu SNS Andrej Danko
debata (3)
Yellowstone Čítajte aj Rod draka alebo Pán prsteňov? Zabudnite! Kráľom televíznych ratingov je Kevin Costner

Neúspešný politik, ktorý po ostatných voľbách „doviedol“ SNS mimo parlament a v súčasnosti sa pohybuje na minimálnych hodnotách, je stále mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach, kde v pravidelných intervaloch zásobuje sledovateľov názormi, ktoré sú v mnohých prípadoch za hranicou únosnosti. Či už išlo o komentovanie vnútropolitických udalostí, pandémie, vojny na Ukrajine. Andrej Danko je notoricky známy nekonečnou studnicou prerieknutí, či rôznymi činmi typu kapitánske výložky.

v siedmom nebi, rozboril, Čítajte aj Veľké otrasy v sledovanosti: Jojka zlomila väz Talentu, nepresvedčivý návrat Rozborila

Najnovšie sa Danko „znova preslávil“ statusom a činom, na ktorom sa znova smeje celá satirická scéna na Slovensku.

Rozbuškou bol krok maďarského premiéra Orbána, ktorý sa objavil na futbalovom zápase maďarskej reprezentácie proti Grécku so šálom s mapou Veľkého Maďarska na krku. Veľké Maďarsko zahrňuje územie súčasného Maďarska a časti susedných krajín patriacich k historickému Uhorsku.

Dráčik Čítajte aj Dráčik sa dostal do hľadáčika polície. Vyšetruje ho za konšpiračné články na webe

Šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer k Orbánovej kauze povedal, že ju treba vnímať v kontexte udalostí. „Keby to niekto raz za čas urobil, dokážeme to galantne prehliadnuť – s úsmevom. Toto gesto však vnímame v kontexte udalostí, ktoré sa vyvíjajú a dejú. Je to vrchol ľadovca a moment, na ktorý bolo treba reagovať,“ povedal Káčer. Dodal, že rôzne symboly môžu rôzni ľudia vnímať iným spôsobom. Poukázal pritom aj na negatívnu reakciu ďalších krajín.

príbeh služobníčky, Čítajte aj Stratená niť sa našla! Nemilosrdne krutý Príbeh služobníčky znova vstal z popola

„Futbal nie je politika. Neviďme niečo, čo neexistuje! Maďarský národný tím je tímom všetkých Maďarov, nech žijú kdekoľvek,“ reagoval na kritiku Orbán.

Vo štvrtok túto kauzu uzavrel premiér Heger, keď pred summitom predsedov vlád Vyšehradskej štvorky (V4) na krku so spoločným šálom s nápisom Slovakia. Pod fotografiu Orbán napísal: „Maďar – Slovák, dvaja dobrí priatelia! V Košiciach sa začína summit V4.“

Toto bolo dostatočný popud pre Danka, aby prispel na sociálnu sieť ďalším statusom.

Danko znova rozbil slovenský internet a vonku sú vtipné reakcie. Tu je ich výber.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko