Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Matovičov status "som hetero" rozbil internet: Slováci jeho videniu sveta poslali jasný odkaz

Nedeľný status Igora Matoviča nenechal chladným satirickú scénu na Slovensku. Spustila sa lavína ironických reakcií, ktoré dávajú politikovi jasný odkaz, čo si o ňom spoločnosť myslí.

19.10.2022 06:00
igor matovič, matovič, Foto: ,
Minister financií SR Igor Matovič.
debata (28)
markíza, logo, Čítajte aj Markíza čoskoro spustí náhradu za Oteckov, takúto slovenskú verziu seriálu by ste nečakali

Po streľbe na Zámockej, ktorý sa vyšetruje ako terorizmus prišla z veľkej časti spoločnosti vlna solidarity s LGBTI+ komunitou. Zdá sa, že ľady pohli aj v istej časti politického spektra. Séria vyjadrení, ale najmä statusov na sociálnych sieťach, čo je už akýsi štandard v rámci politickej kultúry na Slovensku, keď si všetci posielajú odkazy cez sociálne siete a absentujú reálne činy v rámci prijímania legislatívnych procesov na reálne zlepšenie riešenia životných situácií queer komunity.

matovič, Čítajte aj Toľko k upokojeniu spoločnosti: Matovič po vražde - som hetero, treba vštepovať úctu k ideálom

Veľký, ale najmä negatívny ohlas si vyslúžil nedeľný status Igora Matoviča, ktorý zjavne pochopil, že z celej tragickej situácie musí deklarovať svoju príslušnosť. Hoci to nikoho nezaujímalo.

„Som muž a cítim sa ako muž. Pred 23 rokmi som sľúbil Pavlínke pred oltárom vernosť a zatiaľ svoj sľub plním a neplánujem do smrti prestať. Som tiež presvedčený, že deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom,“ napísal minister financií a predseda hnutia OĽANO.

Rastislav Iliev Čítajte aj Tvrdá reakcia moderátora ta3 na streľbu na Zámockej: Coming out v priamom prenose

To hovorí politik, ktorému v najnovšom prieskume nedôveruje 91% obyvateľov Slovenska.

Reakcia internetovej satiry nenechala na seba dlho čakať, ako to už býva pri všetkých politických prešľapoch. Tentokrát bolo jasné, čo si Slováci myslia o vyjadreniach podobného typu.

kriminálka kraj, Čítajte aj Kriminálka Kraj o týždeň skončí. Aká bude náhrada? Filmy aj návrat kultovej bláznivej šou pán prsteňov, Čítajte aj Seriálový Pán prsteňov si zlizol vlnu kritiky! Vyletela miliarda dolárov hore komínom?

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #LGBTI+