Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toľko k upokojeniu spoločnosti: Matovič po vražde - som hetero, treba vštepovať úctu k ideálom

Igor Matovič v najnovšom statuse na sociálnej sieti zas a znova ukázal ako vyzerá "štátnik a politická kultúra v praxi".

17.10.2022 08:58
matovič, Foto:
Minister financií a predseda hnutia OĽANO Igor Matovič.
debata (3)
Rastislav Iliev Čítajte aj Tvrdá reakcia moderátora ta3 na streľbu na Zámockej: Coming out v priamom prenose

Veľkohubé vyjadrenia politikov pár hodín po vražde dvoch mužov na Zámockej ulici sa veľmi rýchlo rozplynuli. Upokojenie rozorvanej spoločnosti, vyjadrenie ľútosti, vyjadrenie sústrasti LGBTI+ komunite, dokonca pripustenie prijatia zákona, ktorý prakticky uľahčiť život párom rovnakého pohlavia., to boli heslá, ktoré boli highlightom ostatných dní. Situácia sa veľmi rýchlo zmenila s príchodom rôznych politických diskusií počas víkendu, keď Slováci boli svedkami ďalšieho rozoštvávania a alibizmu.

Kým viacerí konzervatívni politici sa zdržali vyjadrení na túto tému, niektorí vyslovili svoje názory nahlas.

demonštrácia protest bratislava LGBTI Čítajte aj Dav ľudí v Bratislave demonštroval na podporu LGBTI komunity

Poslanec György Gyimesi (OĽANO) necíti zodpovednosť za vyvolávanie nenávisti voči LGBTI+ ľuďom, hoci sa snažil presadiť zákaz vyvesovania dúhových vlajok ako symbolu solidarity s bojom za práva párov rovnakého pohlavia na verejných a štátnych budovách. Tento výrok rozplakal poslankyňu Janu Bittó Cigáníkovú v priamom prenose v politickej relácii na ta3.

VIDEO: Plačúca Cigániková Gyimesimu o vraždách: My za to môžeme, vy viac ako ja. (celú reláciu V politike televízie ta3 si môžete pozrieť TU)

Video

Vrcholom nedele je najnovší status Igora Matoviča, ten prakticky velebí heterosexuálnych kresťanov, ktorí si, podľa kontextu, zaslúžia ochranu. Netradične krátky, no o to viac šokujúco vyznievajúci Matovičov status prispeje ešte viac k eskalácii napätia medzi komunitami.

demonštrácia protest bratislava LGBTI Čítajte aj Cigániková nevedela prestať plakať, Gyimesi trvá na zákaze vlajok, Tomáš sa dištancoval od Fica

„Som muž a cítim sa ako muž. Pred 23 rokmi som sľúbil Pavlínke pred oltárom vernosť a zatiaľ svoj sľub plním a neplánujem do smrti prestať. Som tiež presvedčený, že deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom,“ napísal minister financií a predseda hnutia OĽANO.

To hovorí politik, ktorému v najnovšom prieskume nedôveruje 91% obyvateľov Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #streľba na Zámockej #LGBTI+