Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Facebook spúšťa novú funkciu. Chce znížiť nespokojnosť so zobrazovaným obsahom

Novinka slúži na väčšiu kontrolu príspevkov v informačnom kanáli.

12.10.2022 06:00
Facebook Feed Foto:
Nová funkcia Facebooku je dostupná v informačnom kanáli príspevkov.
debata
extrémne premeny, Čítajte aj Takáto vypätá epizóda Extrémnych premien tu ešte nebola: Klamstvá, výhovorky a hrozba vyhadzovu

Facebook predstavuje novú funkciu, ktorou chce používateľom poskytnúť väčšiu kontrolu nad obsahom, ktorý sa im zobrazuje v informačnom kanáli (Facebook Feed). Používatelia si ho môžu prispôsobiť výberom položky „Zobraziť viac“ (Show more) alebo „Zobraziť menej“ (Show less), aby videli viac toho, čo chcú, a menej toho, čo nechcú.

Možnosť „Zobraziť viac“ alebo „Zobraziť menej“ je v príspevkoch dostupná po kliknutí na ponuku s tromi bodkami v pravom hornom rohu. Zobrazuje v príspevkoch od ľudí a komunít, s ktorými sú používatelia spojení, a v príspevkoch, ktoré im Facebook odporúča. Výberom možnosti „Zobraziť viac“ sa dočasne zvýši skóre hodnotenia daného príspevku a podobných príspevkov. V prípade voľby „Zobraziť menej“ sa dočasne zníži jeho hodnotenie.

Algoritmus Facebooku zobrazuje okrem príspevkov priateľov, skupín a obľúbených stránok aj obsah od autorov a komunít, ktoré vyberá prostredníctvom systému umelej inteligencie a strojového učenia. Nová funkcia sa pridáva k už známym funkciám „Pozastaviť príspevky stránky“ a „Skryť všetko od používateľa“, ktoré pomáhajú eliminovať zobrazovanie účtov, ktorých obsah používatelia nechcú sledovať.

Nastavenie Facebook Feed Foto: Meta
Facebook Feed Nastavenie Facebook Feed

Novú funkciu začína Facebook testovať aj v Reels. Práve ten býva na Facebooku aj Instagrame dôvodom nespokojnosti používateľov a influenecerov. Nové nástroje majú túto nespokojnosť znížiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook