Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hanba na tri zimy: Takto sa na bitke Bittó Cigánikovej a Tabák smeje celý internet

Politická kultúra okúsila svoje nové dno. Nezostáva nič iné, len sa smiať, aj keď cez rozčarovanie.

25.09.2022 09:15
tabák, cigáníková, Foto:
Tento víkend "osviežil" Slovákov fyzický konflikt medzi poslankyňami Tabák a Bittó Cigánikovou.
debata

Kto si myslel, že po posledných mesiacoch nemôže klesnúť politickú kultúra ešte nižšie, tak sa mýlil. Našla svoje nové hlbšie dno. A to vďaka fyzickej potýčke medzi dvoma političkami, ktoré si v ostatných týždňoch nezostali nič dlžné a vymieňali si jedovaté poznámky. Dôvod? Koaličná kríza. Kým Jana Bittó Cigáníková obhajovala dôvody odchodu strany SaS z vládnej koalície pre pretrvávajúce nezhody s ministrom financií a predsedom OĽaNO Igorom Matovičom. Romana Tabák, ako najnovší úlovok Borisa Kollára pre hnutie Sme rodina, častovala už opozičných oponentov nevhodnými poznámkami.

cigániková tabák koláž Čítajte aj Cigániková skončila po bitke s Tabák na pohotovosti. Podáva trestné oznámenie

Vrcholom bola tlačová konferencia, na ktorú sa Tabák votrela a nazvala stranu SaS najväčšou brzdou a Bittó Cigánikovou „tepšou“. Liberálna politička nezostala Tabák nič dlžná a verejne komentovala jej politické vyjadrenia, pričom narážala na jej osobné prešľapy, ktoré sa stali už legendárnymi. Nechýbali poznámky na jej mentálnu výbavu. Nejeden by si povedal, že toto je nový spôsob politického boja. Avšak stále sa držal v medziach, že ide o netradičný súboj medzi koalíciou a opozíciou.

noviny Čítajte aj Prieskum: Čítanosť novín stúpa, zvýšil sa počet mladších čitateľov

V piatok však nastal posun, ktorý nikto nečakal. A malo prísť k fyzickej potýčke medzi oboma poslankyňami a celá kauza skončila na polícii! A samozrejme, kde sa bitka dvoch sokýň drží nažive? Predsa na sociálnych sieťach, čo začína byť pre Slovákov akýmsi štandardom.

„Počas niekoľkých nechutných verbálnych útokoch sa mi ako tak darilo zachovať si chladnú hlavu a nedať sa vyprovokovať, ale ona pokračovala. Keďže sa skrývala v šiltovke, dala som jej ju dole, nech všetci vidia, aká „inteligencia“ reprezentuje svojich voličov v parlamente. Myslela som, že keď si uvedomí, že sa na ňu ľudia dívajú čo stvára, že sa ukľudní. Opak bol však pravdou. Pani poslankyňa Tabák zareagovala maximálnym využitím svojej mentálnej kapacity a teda ako zvieratko. Začala ma ťahať za vlasy a fyzicky napádať,“ začala opisovať Bittó Cigáníková začiatkom bitky na svojom profile.

Hirman Čítajte aj Víkendové politické diskusie: Prvý duel nového ministra hospodárstva, prídu aj Matovič a Remišová

„Ľudia, ja som cítila takú sprostredkovanú hanbu, ako ešte nikdy. Celý čas som sedela a nijako som útok neopätovala, len som opakovala dokola, či je normálna, nech sa ukľudní a nech ma pustí. Veď sme na verejnosti a reprezentujeme parlament. Pani poslankyňa bola ale v takom animálnom amoku, že nevedela prestať, nevedela sa absolútne ovládať. Ľudia na ňu kričali, aby prestala, ťahali ju odo mňa, ale ona niekoľko minút neustále útočila a ešte sa aj postavila, aby mala lepšiu „páku“ pri ťahaní mojich vlasov. Neuveriteľné niečo,“ dokončila popis.

Poslankyňa hovorí, že skončila na pohotovosti s bolesťami a všetko vygradovalo podaním trestného oznámenia na Romanu Tabák.

A slovenské satirické stránky víkendovú udalosť rozobrali do detailov, ako už je štandardom. Je to síce katastrofálny obraz slovenskej politickej reality, ale zároveň aj zdroj uštipačnej zábavy. Aj tak pospolitému ľudu nezostáva nič iné, len sa pobaviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková