Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Po Blahovi prebral nenávistnú štafetu Fico: V najnovšom statuse o prezidentke sa odtrhol z reťaze

Predseda Smeru-SD bol a je aktívnym užívateľom Facebooku. Avšak v ostatných týždňoch, keď známa sociálna sieť definitívne zablokovala Ľuboša Blahu - symbol prerážania komunikačného dna - svoju rétoriku ešte viac priostril.

20.09.2022 09:15
fico, Foto:
Poslanec NR SR za stranu SMER-SD Robert Fico.
debata (35)
Dárius Haraksin Čítajte rozhovor Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Vo Ficovom najnovšom statuse už nebadať žiaden rozdiel medzí ním a Blahom. Pôsobí to tak, že na predsedov účet dostal heslo aj on. Status sa chytá pondelkového faux-pas spravodajskej agentúry AP, ktorá na pohrebe Alžbety II. nesprávne uviedla, že prezidentom Slovenskej republiky je Juraj Rizman, partner Zuzany Čaputovej, ktorej robil v Londýne doprovod. O Čaputovej v agentúre AP nepadlo ani slovo.

YouTube Čítajte aj YouTube končí s reklamným experimentom. Vyslyšal sťažnosti používateľov

Kým tento omyl pobavil štandardné médiá, ale aj samotnú prezidentku, ktorá uverejnila samostatný status na túto tému, čoraz viac radikálne profilujúci sa Smer-SD to využil na propagáciu špecifického videnia sveta.

Alžbeta II. / Karol III. / Čítajte aj Pohreb kráľovnej láme rekordy v sledovanosti, pre televízie je však stratový

„Liberálne média na Slovensku robili zo Z. Čaputovej svetovú bohyňu. Až prišlo reálne vytriezvenie, keď svetové médiá za slovenského prezidenta označili jej partnera, mimochodom čudáka od päty až po hlavu, pána Rizmana. Čo si má radový občan Slovenska teraz pomyslieť o hlave štátu Z. Čaputovej? Kto ju má brať vážne? Ako sa môže stať, že svetové médiá nevedia, kto je slovenským prezidentom?“ píše v jednom odseku Fico.

Ficov status sa „pýši“ obrovským dosahom na svoju voličskú základňu. V čase písania článku mal už iac ako 1 300 komentárov a 1 500 zdieľaní a tento počet neustále narastá. Problémom sú hlavne komentáre, ktoré sú v drvivej väčšine nenávistného charakteru a ešte viac bičujú negatívne nastavenú spoločnosť.

noviny tv joj, lucia barmošová, ján mečiar, Čítajte aj Jojka avizuje štart novej televízie! Programová štruktúra prekvapuje kombináciou formátov

Prezidentka Čaputová celú situáciu vyriešila jednou vetou namiesto vypisovania dlhých statusov. „Gratulujem Jurajovi! Je to neľahká funkcia pre ženu, nie to ešte pre muža.“

Toto je ďalšia ukážka úrovne komunikácie politikov na sociálnych sieťach. Kým istá časť spektra každý deň svojimi výrokmi poburuje, provokuje, iná časť sa vie povzniesť nad omylmi a s humorom to okomentovať a nerobiť kauzu z niečoho, čo v súčasnosti nie je téma dňa.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová