Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Top 10 najhorších videí všetkých čias na YouTube

Víťazom rebríčka najneobľúbenejších videí na YouTube je, paradoxne, video od samotného YouTube.

18.08.2022 06:00
Youtube Foto: ,
Ilustračné foto.
debata
rh DSC4707 Čítajte aj Adela Vinczeová: Čím ďalej, tým viac ma pobyt na Instagrame unavuje

Sociálne siete nie sú len o srdiečkach a „páčikoch“. Na YouTube môžu používatelia video nejakého tvorcu označiť, že sa im nepáči a dať mu dislike. Na videá s najväčším počtom označení „nepáči sa mi“ sme sa pozreli v tomto článku.

YouTube zaviedol tlačidlá „like“ a „dislike“ (páči sa mi a nepáči sa mi) v roku 2010 ako súčasť veľkého redizajnu svojho webu. Slúžili ako náhrada za predchádzajúci päťhviezdičkový systém hodnotenia, ktorý sa ukázal ako neúčinný z dôvodu zriedkavého výberu hodnotení od dvoch do štyroch hviezdičiek.

Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame Čítajte aj Top slovenskí influenceri na Instagrame: Rebríček ovládli športovci a modelky

Po viac ako desiatich rokoch, v novembri 2021, však YouTube oznámil, že hoci tlačidlo „nepáči sa mi“ ostáva na platforme naďalej dostupné, nebude už ukazovať počet negatívnych hodnotení. Dôvodom malo byť „zníženie obťažovania spojeného s cielenými útokmi na tvorcov“.

Toto rozhodnutie zožalo kritiku medzi používateľmi aj medzi samotnými autormi videí. Argumentovali tým, že počet „nepáči sa mi“ umožňovalo používateľom okamžite rozpoznať videá, ktoré sú podvodné, neužitočné, nebezpečné, diskriminačné alebo nekvalitné. Platforma však svoje rozhodnutie nezmenila a počet „nepáči sa mi“ odvtedy nezobrazuje.

Youtube, hudba Čítajte aj Top 10 najsledovanejších videí všetkých čias na YouTube

Najviac označení „nepáči sa mi“ majú vo všeobecnosti hudobné videá vrátane detských hudobných videí, čo nie je prekvapením, keďže ich je na YouTube najviac. Napríklad detská pieseň o rodine žralokov Baby Shark Dance kraľuje rebríčku najsledovanejších videí na Youtube s viac ako 11 miliardami zobrazení, no patrí mu aj druhá priečka v rebríčku videí s najväčším počtom negatívnych hodnotení.

Na nižších priečkach rebríčka najneobľúbenejších videí sa umiestnili aj videá s najväčším počtom zobrazení ako Despacito či Gangnam Style. Kuriozitou však je, že rebríčku TOP 10 najneobľúbe­nejších videí všetkých čias na YouTube kraľuje video pochádzajúce z produkcie samotnej spoločnosti YouTube a v top desiatke má platforma ešte jedno.

Jakub Zitron Ťapák Čítajte aj Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

#10 Wheels on the Bus (6,9 milióna disklike)

Hudobné video pre deti nahrala spoločnosť CoComelon v máji 2018. Zozbieralo 12 miliónov „páči sa mi“ a 6,9 milióna „nepáči sa mi“ pred skrytím zobrazovania tohto počtu. V súčasnosti ich má už odhadom 8,6 milióna.

#9 Lakdi ki kathi (7,2 milióna dislike)

Ďalšie hudobné video pre deti, tentokrát z produkcie kanálu Jingle Toons, kde pribudlo v júni 2018. Doposiaľ mu dalo 10 miliónov používateľov označenie „páči sa mi“ a 7,2 milióna ho označilo ako „nepáči sa mi“.

#8 Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm (8,4 milióna dislike)

Aj ôsma priečka patrí videu pre deti z produkcie kanálu Мирошка ТВ, ktoré ich učí farby. Na YouTube je nahraté od februára 2018 a zozbieralo 8,4 milióna „nepáči sa mi“ v porovnaní s 12 miliónmi „páči sa mi“.

#7 Bath Song (8,9 milióna dislike)

Siedma priečka patrí rovnako hudobnému videu pre deti, opäť z produkcie CoComelon. Video z mája 2018 sa môže pochváliť 15 miliónmi označení „páči sa mi“, ale tiež takmer 9 miliónmi „nepáči sa mi“.

#6 YouTube Rewind 2019: For the Record (9,6 milióna dislike)

Na šiestej priečke nastáva zmena a po videách pre deti ju obsadilo video samotnej spoločnosti YouTube. Zverejnila ho v decembri 2019 ako desiaty a posledný diel svojej série YouTube Rewind, obsahuje zostrihy top videí a youtuberov roka. Video nazhromaždilo za 24 hodín od vydania viac ako 3,1 milióna hodnotení „nepáči sa mi“ a do 48 hodín od zverejnenia ich už bolo 5 miliónov. V súčasnosti má 9,6 milióna negatívnych hodnotení, no len 3,5 milióna pozitívnych.

#5 Johny Johny Yes Papa (12 miliónov dislike)

Piata priečka v rebríčku najneobľúbenejších videí patrí opäť hudobnému videu pre deti z produkcie kanálu LooLoo Kids, ktorá ho na YouTube nahrala v októbri 2016. Video má doposiaľ viac ako miliardu zobrazení a 3,1 milióna „páči sa mi“, no na druhej strane až 12 miliónov označení „nepáči sa mi“.

#4 Baby – Justin Bieber feat. Ludacris (12,5 milióna dislike)

Hudobný klip Justina Biebera a rappera Ludacrisa bol nahratý na YouTube ešte v roku 2010, bol vydaný ako hlavný singel na Bieberovom debutovom albume My World 2.0. Pieseň bola komerčne úspešná a umiestnila sa v prvej desiatke singlových rebríčkov v mnohých krajinách. Na konte má tiež 2,8 miliardy zobrazení na YouTube a je 40. najsledova­nejším videom. Pozitívne hodnotenie mu dalo 22 miliónov fanúšikov a 12,5 milióna ho označilo ako „nepáči sa mi“.

#3 Trailer k filmu Sadak 2 (13,7 milióna dislike)

Indický akčný triler z roku 2020 získal na YouTube len 743-tisíc „páči sa mi“, no až 13,7 milióna „nepáči sa mi“. Negatívne recenzie zožal aj medzi filmovými kritikmi, ktorý ho označili ako „nudný“ či „otrasný“, na webe Rotten Tomatoes má hodnotenie 0 % kvôli veľmi nízkemu počtu recenzií.

#2 Baby Shark Dance (15 miliónov dislike)

Detská pieseň o rodine žralokov je víťazom rebríčka najsledovanejších videí na YouTube, kde má viac ako 11 miliárd zobrazení. Vyvolala aj online tanečné šialenstvo, označované ako Baby Shark Challenge. Hoci má 15 miliónov označení „nepáči sa mi“, počet „páči sa mi“ je až 36 miliónov.

#1 YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind (20 miliónov dislike)

A víťazom rebríčka najneobľúbenejších videí na YouTube je, paradoxne, samotný YouTube. Jeho deviate video zo série You Tube Rewind bolo používateľmi aj samotnými youtubermi označené ako najhoršie video všetkých čias. Získalo až 20 miliónov „nepáči sa mi“ a len 3,1 milióna pozitívnych hodnotení.

V osemminútovom videu, ktoré je kombináciou animácie a živých akčných sekvencií, pritom účinkujú online hviezdy ako Ninja alebo Marques Brownlee, ale aj celebrity Will Smith či Trevor Noah. Video už po týždni prekonalo s 10 miliónmi hodnotení „nepáči sa mi“ videoklip Baby od Justina Biebera, ktorý rekord najneobľúbenejšieho videa na YouTube držal viac ako sedem rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #influenceri