Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Top slovenskí influenceri na Instagrame: Rebríček ovládli športovci a modelky

V klube najvplyvnejších slovenských influencerov a influenceriek sú už štyria „milionári“.

13.08.2022 06:00
Najsledovanejší influenceri na slovenskom... Foto:
Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.
debata (2)
influenceri Čítajte viac Zarábať milióny ročne? Pre kráľov sociálnych sietí to nie je problém

Ako sú na tom slovenské instagramové hviezdy? Slováci milujú športovcov a modelky. Do rebríčka piatich najvplyvnejších mužských influencerov sa v druhom kvartáli tohto roka dostali až štyria športovci.

Najpopulárnejším je cyklista Peter Sagan, ktorý už atakuje hranicu 2 miliónov fanúšikov. Spomedzi ženských influenceriek je kráľovnou modelka Lucia Lachkovič Javorčeková, ktorá je zároveň jedinou Slovenkou, ktorej sa podarilo prekonať hranicu 2 miliónov sledovateľov.

Youtube, hudba Čítajte aj Top 10 najsledovanejších videí všetkých čias na YouTube

Lucia Lachkovic Javorčeková (@luciia) má pred ostatnými slovenskými influencerkami nedosiahnuteľný náskok. Aktuálne má už 2,1 milióna sledovateľov, drvivá väčšina jej fanúšikov však pochádza z Talianska, kde modelka dlhé roky žila. V marci však jej instagramový účet zažil poriadne zemetrasenie, keď na niekoľko týždňov prišla o svoj profil.

Na druhom mieste slovenských influenceriek zostáva modelka Veronika Rajek (@veronikarajek), ktorá sa začala modelingovej kariére venovať, keď mala 16 rokov a súťažila na Miss Slovensko 2016 a Miss Summer 2015. Na Instagrame ju sleduje 1,3 milióna fanúšikov.

Tretia priečka patrí Zuzane Strausz Plackovej (@queen.plackova) s 860-tisíc fanúšikmi, nasleduje Lucia Hrušková známa ako LucyPug (@lucypug) so 791-tisíc sledovateľmi. Prvú päťku uzatvára speváčka Dara Rolins (@dararolins_ver­mi), ktorá ich má 688-tisíc.

zväčšiť Najsledovanejšie influencerky na slovenskom... Foto: Lafluence
Najsledovanejšie influencerky na slovenskom Instagrame Najsledovanejšie influencerky na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.

Spomedzi slovenských mužov sa na prvom mieste rebríčka drží cyklista Peter Sagan (@petosagan), ktorému sa možno podarí zdolať hranicu 2 miliónov fanúšikov už v tomto kvartáli. Na dosiahnutie tejto méty mu chýba len 40-tisíc sledovateľov.

Nášho najúspešnejšieho cyklistu nasleduje youtuber Daniel Štrauch známy ako GoGo (@gogomantv) s miliónom sledovateľov. Miliónovú hranicu prelomil na jar tohto roka, k čomu mu pravdepodobne pomohlo účinkovanie v česko-slovenskej verzii reality šou Survivor.

Jakub Zitron Ťapák Čítajte rozhovor Jakub Zitron Ťapák: Nemám žiadnu hranicu, o čom sa môže a nemôže vtipkovať

Na tretie miesto sa z piateho skokovo posunul športovec Jozef Metelka (@jozefmetelka). Slovenský paracyklista je držiteľom šiestich medailí z Paralympijských hier. Na Instagrame má už 995-tisíc fanúšikov, pričom ešte na konci roku 2021 v rebríčku vôbec nebol. V prvom kvartáli tohto roka sa už dostal na piate miesto, odkiaľ vytlačila rapera Rytmusa a v druhom kvartáli sa poskočil až na tretie miesto.

Portál Lafluence však považuje kvalitu jeho fanúšikov podľa metrík databázy (dôveryhodnosť sledovateľov, miera zapojenia fanúšikov a kvalita miery zapojenia) za diskutabilnú.

Štvrté a piate miesto obsadzujú rovnako športovci, tentokrát futbalisti Martin Škrtel (@martin37skrtel) s 888-tisíc fanúšikmi a Marek Hamšík (@marek_hamsik17_of­ficial) s 851-tisíc fanúšikmi.

zväčšiť Najsledovanejší influenceri na slovenskom... Foto: Lafluence
Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame Najsledovanejší influenceri na slovenskom Instagrame za 2. kvartál 2022.

Influenceri najčastejšie spolupracujú s módnymi značkami

Od jari tohto roka meria spoločnosť Lafluence aj tzv. spriaznenosť influencerov so značkami, ktoré vo svojich postoch najčastejšie označujú.

Medzi najoznačovanejšími značkami v klasických instagramových príspevkov českých a slovenských influencerov patrili v poslednom kvartáli módne značky Zara, H&M alebo CCC, televízia Markíza alebo organizácia Oktagon MMA. Pri influenceroch, ktorí majú aspoň 25-tisíc fanúšikov, vedú v ich instagramových stories značky About You, Zalando, Aktin, Ladylab a CCC.

Rebríček najvplyvnejších slovenských influencerov pravidelne zostavuje spoločnosť Lafluence, ktorá združuje najviac influencerov v Česku a na Slovensku. Venuje sa influencer marketingu a prepája firmy s online tvorcami na sociálnych sieťach.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #influenceri #influencerky