Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový zdroj príjmu pre influencerov? Spotify prináša video podcasty aj do Európy

Či už ste tvorca podcastov, alebo vytvárate video obsah, novinka Spotify predstavuje novú príležitosť osloviť ďalších fanúšikov.

24.07.2022 06:00
Spotify video podcast Foto:
Tvorcovia podcastov môžu osloviť nových fanúšikov pomocou videa na Spotify.
debata
Zuzana Vačková Čítajte aj Zuzana Vačková: Na sociálnych sieťach zdieľam to, čo žijem

Hudobná streamovacia služba Spotify už má vybudovanú slušnú základňu tvorcov podcastov, ktorým teraz prináša nové možnosti propagovania svojho obsahu. Podcasty budú môcť ich fanúšikovia na Spotify nielen počúvať, ale budú ich môcť aj pozerať.

Autori tak môžu popustiť uzdu svojej fantázii a vytvoriť si novú vizuálnu identitu svojho obsahu. Video podcasty môžu premeniť na nový zdroj príjmu.

Airbnb Čítajte aj Dovolenkujete cez Airbnb? Tieto novinky vám pomôžu nájsť vysnívané ubytovanie

Po minuloročnom oznámení o novinke video podcastov, ktoré boli dostupné len pre tvorcov v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Kanade a na Novom Zélande, prichádza Spotify s rozšírením o ďalšie krajiny.

Od 12. júla sú už dostupné v ďalších šiestich krajinách – Taliansku, Španielsku, Nemecku, Francúzsku, Mexiku a Brazílii. Konkrétny dátum, kedy budú video podcasty dostupné aj pre tvorcov obsahu na Slovensku, zatiaľ nie je známy.

Ako video podcasty fungujú?

zväčšiť Používatelia si na Spotify budú môcť flexibilne... Foto: Spotify
Spotify video podcast Používatelia si na Spotify budú môcť flexibilne prepínať obsah na zvuk alebo video podľa toho, čo im práve vyhovuje.

Na nahratie videoobsahu do Spotify slúži intuitívny nástroj Anchor na zdieľanie videí. Ten umožňuje niekoľkými kliknutiami nahrať video na Spotify alebo zdieľať video z inej platformy, ale tiež staršie zvukové epizódy nahradiť novými video verziami.

Používatelia Spotify si môžu flexibilne prepínať obsah na zvuk alebo video podľa toho, čo im práve vyhovuje. Buď ako aktívne sledovanie s videom v popredí alebo ako počúvanie s videom v pozadí.

Nová funkcia je pre používateľov k dispozícii na všetkých prehrávačoch Spotify vrátane mobilnej a počítačovej aplikácie, webového prehrávača, inteligentných reproduktorov a väčšiny inteligentných televízorov či videoherných konzol.

Prehľad o výkonnosti svojho videa

Autori budú môcť po zverejnení svojho video podcastu jednoducho sledovať, ako sa mu darí pomocou analýzy videa na bezplatnej platforme Anchor (zatiaľ je dostupná len na webe).

Pre každú epizódu budú prístupné dáta o tom:

  • koľko ľudí si pozrelo video,
  • ako dlho ho pozerali,
  • koľko percent z celkového času si prehrali,
  • a tiež o tom, koľko z nich si pozrelo video v porovnaní s tými, ktorí počúvali iba zvuk.

Možnosti na speňaženie obsahu

zväčšiť Podcasty na Spotify už budú môcť fanúšikovia... Foto: Spotify
Spotify video podcast Podcasty na Spotify už budú môcť fanúšikovia nielen počúvať, ale ich aj pozerať.

Platforma Anchor zároveň tvorcom slúži na speňaženie ich obsahu pomocou funkcií ako sú napríklad „Podcast Subscriptions“, ktorá umožňuje začleniť video do exkluzívneho obsahu, alebo „Ads by Anchor“, ktorá umožňuje automatické reklamy, alebo prostredníctvom reklám „Ambassador“, ktorá bude dostupná v priebehu niekoľkých mesiacov. Tvorcovia môžu na svojom podcaste zarábať aj čítaním reklám o Anchor.

Spotify s novou funkciou tiež oznamuje partnerstvo so spoločnosťou Riverside, čo je platforma na nahrávanie audio a video podcastov odkiaľkoľvek v štúdiovej kvalite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #influenceri