Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pavlínka na hrad, Matovič do kuchyne! Výroky ministrovej manželky rozdelili spoločnosť

Rozhovor manželky ministra Matoviča pre Šarm rozdelil spoločnosť na dva tábory.

15.06.2022 18:55
Igor Matovič s manželkou Pavlínou Foto:
Igor Matovič s manželkou Pavlínou.
debata (2)

Manželka lídra OľaNO Pavlína Matovičová nie je v médiách príliš viditeľná a aktívna nie je, na rozdiel od svojho manžela, ani na sociálnych sieťach. Drží sa skôr v ústraní, čo je bez akéhokoľvek náznaku irónie správne rozhodnutie. Po dlhom čase však spravila výnimku a opäť poskytla rozhovor týždenníku Šarm.

O sebe v ňom hovorí ako o obyčajnej, ale silnej žene a o svojom manželovi sa vyjadruje ako o „neúnavnom rytierovi“, ktorého prítomnosť na ňu pôsobí upokojujúco. Zdôraznila, že manžel sa ako politik správa „veľmi, ale veľmi zodpovedne“. Už pred dvoma rokmi počas počas volebnej noci povedala, že Matovič ukáže, že „nie je šašo a dokáže potlačiť Slovensko k lepšiemu“ a prinesie do politiky „nejaké novoty“.

smer Čítajte aj Blahove statusy na Facebooku sú minulosťou. Investoval do nich tisíce eur

V rozhovore vyjadrila aj svoje názory na spoločenské a politické témy, ktoré rezonujú v spoločnosti. So svojím manželom majú na ne rovnaké názory, čo nie je prekvapením, keďže žijú spolu viac ako dvadsať rokov. Rovnaká je aj ich záľuba vo frázach a zdrobneninách, ako napríklad bruško, moje pokladíky či psík, ktoré zazneli v rozhovore.

Vyjadrila sa aj k téme LGBT+ komunity, pričom nechýbalo povestné „ale…“. Väčšiu obavu ako z vojny na susednej Ukrajine má totiž z „dehonestácie hodnôt a našej mládeže“, ktorej „vymývajú mozog zvrátenosťami – vraj pohlavím môžu byť tým, čo chcú“. Napríklad aj snehovou vločkou. Na svojich kamarátoch gayoch a lesbách si váži, že „svoju orientáciu-sexualitu-intimitu nedávajú na verejnosť“.

Richard Dírer Čítajte viac "Niečo by ste pre nás mohli urobiť," odkázal Gyimesimu moderátor na margo zákazu dúhových vlajok

Jej vyjadrenia z rozhovoru zdieľali všetky médiá a diskutéri nenechali jej konzervatívne názory, vyjadrenia na adresu prezidentky a potrebu „podpory klasických rodín“ bez povšimnutia. Komentáre sa rozdelili na dva tábory, podľa toho, či bol diskutér zástancom konzervatívnych alebo liberálnych hodnôt.

Najvýraznejšie rezonovalo jej vyjadrenie k prezidentke Zuzane Čaputovej, o ktorej Igor Matovič pred časom vyhlásil, že ju považuje za falošnú a zákernú ženu. „Zažil som s ňou dve stretnutia, o ktorých keby sa ľudia dozvedeli, by boli zhrození,“ povedal po jednom z rokovaní vlády. Slovensko by malo mať podľa neho väčšie ambície a hľadať lepšieho prezidentského kandidáta.

Pavlína Matovičová v rozhovore prezidentke odkázala, že ako žena sa nemusí do všetkého miešať. „Niekedy je mlčanie zlatom a za dobré veci treba bojovať,“ povedala. Denník Postoj toto jej vyjadrenie zdieľal v statuse na svojom facebooku. Poslanec OľaNO Milan Kuriak ho okomentoval, že Pavlína Matovičová „by bola najlepšia prezidentka našej krásnej krajiny“.

zväčšiť Komentár poslanca OľaNO Milana Kuriaka k... Foto: Facebook denníka Postoj
Pavlína Matovičová Komentár poslanca OľaNO Milana Kuriaka k statusu na facebookovej stránke konzervatívneho denníka Postoj.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová má opačný názor a na sociálnej sieti ministrovej manželke odkázala: „Ja si myslím, milá Pavlínka, že je dobré, keď sa ženy miešajú do všeličoho. Od istého času máme také isté práva ako muži.“ A dodala, že nielen ženy patria do kuchyne, ale mohla by tam stiahnuť aj svojho manžela.

2 debata chyba