Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poriadna zábava! Hraj za zlomyseľnú hus v dedinke s nič netušiacimi obyvateľmi!

Untitled Goose Game je hra z 2019, v ktorej je hlavnou úlohou prostredníctvom neporiadnej husi trápiť obyvateľov malej anglickej dediny.

30.04.2022 07:00
goose, Foto:
Kradnutie vecí nie je jediným zdrojom nepokoja
debata

Hráč ovláda hus, ktorá vie mávať krídlami, krčiť sa, hlasno gágať a chytať veci zobákom. Práve posledné dve schopnosti sú jej najväčšou zbraňou.

Hus sa môže túlať záhradami, popri rieke, alebo centrom dediny (krčmou alebo po hlavnej ulici) – a všade samozrejme otravovať. Rušenie gáganím a motaním sa im pod nohami sú samozrejme zábavné, ešte zábavnejšia je však možnosť chytať sa vecí vďaka zobáku. Kradnutie kľúčov záhradkárovi priamo z opaska, rušenie okoloidúcich alebo ničím neprovokované kradnutie listov z poštových schránok sú husinou pasiou.

Okrem bezcieľneho, ležérneho (ale stále neškodného a nenásilného) terorizovania dedinčanov je dostupný aj zoznam úloh. Ten obsahuje zábavné a niekedy aj náročné body, ako je napríklad “zamokriť záhradníka”, “prinútiť ženu obliecť sochu” alebo “rozbiť terč na šípky”.

Vytvorená bola skupinou nezávislých vývojárov a vydaná na konci roka 2019 pre PC, pričom neskôr bola pridaná aj pre PS4 a Xbox One. O rok neskôr bol pridaný multiplayer pre 2 hráčov, vďaka čomu je možné pri nepleche spolupracovať. Pre svoj dizajn, zábavnosť, ale aj hudobný dizajn bola nominovaná pre niekoľko ocenení a pár aj vyhrala.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gaming