Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bomba! Pokračovanie hernej série Zaklínač je oficiálne vo vývoji

Nová hra bola oznámená vývojárom, prítomná je výrazná technická zmena.

10.04.2022 07:00
zaklínač, Foto:
Skloňovaná je aj možnosť, že nová hra sa bude odohrávať pred udalosťami hlavnej trilógie.
debata

V druhej polovici marca prostredníctvom Twitteru a príspevku na ich stránke CD Projekt oznámil, že ďalšia časť série je v procese vývoja. Na detaily však boli skúpi – nie je známe veľké množstvo podstatných informácií, ako sú očakávaný dátum vydania alebo hlavná postava.

the witcher, zaklínač, Čítajte aj Netflix už veľkom nakrúca pokračovanie Zaklínača! Vonku sú prvé fotky z pľacu

Vzhľadom na ich súčasnú zaneprázdnenosť s úpravou ich predchádzajúcich hier pre nové konzoly, ako aj opravy a rozšírenia ich posledného vydania Cyberpunk 2077 sa predpokladá, že hra je v skoršej fáze vývoja.

Obrázok z oznámenia obsahuje snehom zasypaný medailón, ktorý však nepatrí Geraltovi. Jedná sa o mačací medailón nosený Ciri, dôležitou postavou zo Zaklínača 3, čo mnohých vedie k predpokladu, že hlavnou postavou novej hry bude práve ona. Skloňovaná je aj možnosť, že nová hra sa bude odohrávať pred udalosťami hlavnej trilógie.

Čo je však známe je to, že nový diel bude využívať nový herný engine. Namiesto vlastného REDengine, použitého takmer vo všetkých doterajších tituloch vývojára, podnikajú prechod k Unreal Engine 5. Tento prechod je spojený aj so spoluprácou s tvorcom tohto enginu. Vďaka tomu by sa malo predísť množstvu problémov, ktoré sa vyskytli najmä v ich poslednej hre, Cyberpunk 2077.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gaming