Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spirituálna počítačová hra! Vydajte sa s Kenou na roztomilú duchovnú cestu

Vo fiktívnom a živom svete Keny môžu zosnulí uviaznuť medzi fyzickým a duchovným svetom, ak ho opustili nevyrovnaní alebo traumatizovaní.

26.03.2022 07:00
kena, Foto:
Lesom sa kvôli zlomyseľnému duchovi šíri úpadok.
debata

Kena je mladá duchovná sprievodkyňa, ktorej úlohou je takéto duše nájsť, porozumieť im a pomôcť im vyrovnať sa s ich ťažkosťami.

Na svojej ceste k horskej svätyni stretne silného maskovaného ducha, zodpovedného za úpadok trápiaci oblasť. Pri pustej dedine stretá dve detské duše, Saiyu a Beniho, a nasleduje ich. Dozvie sa, že ich zosnulý starší brat Taro je nepokojná duša neschopná posunúť sa ďalej do duchovného sveta. Postupne zisťuje viac o Tarovi a dôvode úpadku dediny a pomocou svojich schopností bojuje so skazou.

Kena je vybavená palicou, ktorú môže používať na rýchle alebo tvrdšie útoky zblízka a neskôr jej magická palica vďaka vylepšeniam vie slúžiť aj ako luk alebo umožňuje rýchle skoky. Tiež má schopnosť čarovného pulzu, ktorým vie aktivovať alebo objaviť predmety v oblasti, alebo blokovať útoky.

Po ceste nachádza drobných duchov zvaných Rot, ktorí vedia pomáhať v boji alebo pri presune predmetov a poskytujú milú spoločnosť. Pri boji sú však bojazliví, a preto treba bojom budovať ich guráž. Okrem boja je často potrebné prechádzať náročným terénom pomocou skokov, lezenia a použitia schopností alebo svojich malých pomocníkov.

Kena: Bridge of Spirits je malebná dobrodružná hra. Vyvíjaná a publikovaná je spoločnosťou Ember Lab a po niekoľkých krátkych filmoch je ich prvou väčšou hrou. Po menších meškaniach bola vydaná na jeseň 2021. Dostupná je pre Windows PC a konzoly PlayStation 4 a 5.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gaming