Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Forza Horizon 5 – jedna z doteraz najlepšie vyzerajúcich pretekárskych hier

Forza Horizon 5 je bezstarostná pretekárska hra plná nádherných scenérií, zasadená v malebnej časti Mexika.

20.02.2022 07:00
Forza horizon1 Foto:
Hra Forza Horizon 5 je zasadená v malebnej časti Mexika.
debata

Hráč sa ocitne v roli superhviezdy, ktorá pomáha propagovať a rozširovať pretekársky festival Horizon Festival. Rozširovanie však prichádza v zábavnej podobe – potrebné je iba jazdiť. Pri tom nás sprevádza množstvo optimistických postáv, ukazujúcich nám krásy Mexika.

FIFA1 Čítajte aj FIFA sa opäť vracia - vyzerá realistickejšie ako kedykoľvek predtým

Hlavná progresia je tvorená už spomínaným Horizon Festivalom, ale aj sériami príbehov, ako napríklad nájdenie a obnova starého „Chrobáka“ (Volkswagen Beetle) alebo séria mexických zápasov – ale s autami. Festival je tvorený viacerými časťami, ktoré sú postupne odomykané, a sústredia sa na špecifickejšie typy pretekov, napríklad pouličné alebo offroad preteky.

Okrem toho je dostupné množstvo pretekov umiestnených v oblasti – preteky na čas, preteky na pouličnom okruhu alebo preteky z miesta na miesto, alebo aj robenie čo najviac neporiadku. Robenie „neporiadku“ patrí medzi zábavné elementy spríjemňujúce jazdu aj pri nudnom, nutnom prechode z miesta na miesto – drifty, nebezpečná jazda a ľahký vandalizmus sa sčítavajú a sú odmenené bodmi, ktorými je možné vylepšovať vozidlá.

Bezstarostnosť ešte viac podčiarkujú prítomnosť funkcie pretočenia času (Rewind), vďaka ktorému je možné ísť späť a vyhnúť sa omylu, alebo aj vizualizácia ideálnej stopy umiestnenej na vozovke. Dostupné je samozrejme množstvo áut, ktoré sú postupne odomykané alebo získavané, a konkrétne auto je možné kúpiť za mince získavané hrou.

zväčšiť Hra Forza Horizon 5 je zasadená v malebnej... Foto: Xbox
forzahorizon3 Hra Forza Horizon 5 je zasadená v malebnej časti Mexika.

FH5 je optimistická, malebná a na vyšších nastaveniach ohromujúco vyzerajúca pretekárska hra s otvoreným svetom zasadená v Mexiku. Množstvo typov závodov, áut, hráčov dom, limitované udalosti a samozrejme multiplayer niekedy nedajú odtrhnúť sa od hry. Vydaná bola na konci roka a je dostupná na Windows PC a na viacerých Xbox konzolách.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Forza Horizon 5