Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príbeh Master Chiefa pokračuje – Halo Infinite

Halo Infinite je najnovším pokračovaním série Halo, ktorej prvé diely patrili medzi ťahačov prvých Xbox konzol.

13.02.2022 07:00
title Foto:
Halo Infinite je najnovším pokračovaním série Halo.
debata

Po ohlásení na E3 2018 bol plánované vydanie na konci roka 2020. Vzhľadom na komplikácie však bolo vydanie viackrát posunuté a oficiálne bola hra vydaná na konci roka 2021. Na rozdiel od predchádzajúcich hier je Infinite menej lineárny a je Open-World – s otvoreným svetom a so slobodnejším spôsobom výberu progresie.

Age of Empires Čítajte aj Klasická stratégia sa vracia vyzretejšia, s grafikou súčasnej generácie

Príbeh nadväzuje na predchádzajúcu hru, Halo 5. Hráč sa znovu ocitá v topánkach protagonistu série Master Chiefa, nevýrečného supervojaka, ktorý za seba necháva rozprávať svoje činy. Po tom, čo bol Master Chief porazený a vyradený sa mesiace vznášal vesmírom, bol nájdený a obnovený osamelým technikom. Namiesto úniku sa snaží zastaviť The Banished (vyhostených) okupujúcich región Zeta Halo.

Kradnutie vlajok (capture the flag), jeden z... Foto: Xbox
halo infinite Kradnutie vlajok (capture the flag), jeden z multiplayer módov.

Žánrovo sa jedná najmä o strieľačku z pohľadu prvej osoby. Dostupné je množstvo zbraní, ktoré je niekedy potrebné získať bojom – vziať porazeným nepriateľom, a pre nedostatok munície je niekedy potrebné ich striedať. Medzi zbrane patrí množstvo “futuristických”, napr. laserových zbraní. Často užitočný je aj celkom silný útok zblízka, ktorý krátko omráči nepriateľa a slabším nepriateľom udelí značné poškodenie.

Dôležitou a pri hraní potrebnou mechanikou pre pohyb aj pre boj je “kotviaci hák” (grappling hook), vďaka ktorému je možné zdolávať zložitejší alebo inak nepriechodný terén a pohybovať sa rýchlejšie. V boji sa vďaka nemu dá jednoduchšie priblížiť nepriateľom, zaujať výhodnejšiu pozíciu, alebo jednoducho utiecť. V boji je veľmi užitočný aj Master Chiefov oblek, ktorý do určitej miery blokuje poškodenie a po krátkej dobe mimo boja zregeneruje seba aj nositeľa.

Okrem single-player kampane je prítomný aj multiplayer s mnohými hernými módami a mapami. Je cross-platformový a dostupné sú aj kozmetické prispôsobenia (customisations). Halo Infinite je dostupný na Windows PC a na viacerých Xbox konzolách (One, One X, Series X|S).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Halo Infinite